Vreugde bij Polaris na de 3-2 zege op Landgraaf
Vreugde bij Polaris na de 3-2 zege op Landgraaf Peter van Bree

Polaris vrouwen winnen set vijf met 26-24!

Sport

MIERLO-HOUT In de laatste thuiswedstrijd van de competitie hebben de Polaris-vrouwen na een 1-2 achterstand kans gezien met 3-2 van Landgraaf te winnen. Daarmee behield het team een kleine kans op promotie. De mannen lieten weer hun beste zijde zien en wonnen bij ATAK ‘55 met 0-4.

Opnieuw speelden de Polaris-vrouwen een duel waarin het uiteindelijke resultaat alle kanten op kon gaan. Kwalitatief en aanvallend voerde het team van het coachduo Ellen van Bree/Mike Boudewijns de boventoon, maar door een surplus aan eigen fouten nam de Limburgse formatie een 1-2 voorsprong. De openingsset was een sprekend voorbeeld en kwam de royale voorsprong na de 20 nog in gevaar (26-24). De tweede en derde set gingen met 21-25 en 16-25 zelfs verloren. Het knokken voor een beter resultaat bracht een ommekeer en via 25-18 werd het 2-2 en vervolgens 3-2 met een bloedstollende 26-24 zege. Door de 3-2 zege en de uitslagen van andere duels verloopt zaterdag de allerlaatste ronde onder hoogspanning. Nuvoc is koploper; het ontvangt SKUNK en maakt het meeste kans op de titel. Polaris bezoekt het al gepromoveerde Set Up ‘62 dat met een grote zege titelkansen heeft. Polaris heeft een punt voorsprong op Skunk en daarnaast kan ook VC Weert nog op de vierde plaats eindigen. 

De Polaris-mannen moesten in Waspik tegen Atak’55 alle zeilen bijzetten om de volle winst binnen te halen. Door koel te blijven op de big-points slaagde deze missie. Zonder de aanvallers Jelle Jurrius en Steff de Vries kon de jonge ploeg van Jaap van Bussel laten zien wat ze waard waren. Tristen Koenen en Gideon Verhagen lieten zien hun mannetje te staan en samen met de overige teamleden leverde dat via 20-25 en 21-25 een 0-2 voorsprong op. De strijd werd feller en het publiek onvriendelijker. Twee bierdrinkers gedroegen zich als kleuters door de jonge garde van Polaris categorisch te provoceren. Erg onsportief. Onder aanvoering van aanvoerder Cas Hesemans en Luc van Bree kreeg de thuisclub nul op het gedrag (23-25). Ondertussen gingen middenspelers Sjoerd Heij, Martijn Jurrius en Yannick van de Ven door met kill-blocks en scoren van punten. Na een spannende eindfase benutte Polaris op 23-24 het eerste matchpoint. Coach Jaap van Bussel: “Ik ben zeer tevreden over de stabiliteit van het team. Zaterdag op ‘t Hout nog minstens een puntje bemachtigen. Dan kan met glans de promotie en de tweede plaats gevierd worden.”

Programma zaterdag 13 april Sporthal ’t Hout

12:45 uur VC Polaris JC 1 - DKJO Mierlo JC 1; 14:45 uur VC Polaris DS 5 - Spirit DS 7; 14:45 uur VC Polaris MC 4 - ODI Middelbeers MC 3; 16:45 uur VC Polaris HS 2 - Hovoc Horst HS 2; 16:45 uur VC Polaris DS 4 - DKJO Mierlo DS 1; 19:00 uur VC Polaris HS 1 - Tilburg Volley.