Afbeelding
IVN Helmond

Wandeling IVN Helmond in het Coovelsbos

Natuur

MIERLO-HOUT Op zondag 5 mei om 14:00 uur houdt het IVN een natuurwandeling in het Coovelsbos. Het thema van de wandeling is ‘Voorjaar in het bos’. Het verzamelpunt is net voor Burgemeester Krollaan 62A 5707 BE Helmond.

Wandel mee met deze bijzondere boswandeling in het meest onbekende natuurgebied in Helmond.

In deze tijd van het jaar is het bos het best toegankelijk en is de voorjaarsvegetatie uitbundig in bloei.

De meest opvallende planten zijn speenkruid, bosanemoon, dalkruid, lelie-der-dalen en salomonszegel. Vogels als roodborst, zanglijster, winterkoninkje, zwartkop en grote bonte specht laten tijdens de wandeling volop van zich horen.

Het Coovelsbos is een loofbosgebied dat zich bevindt tussen Mierlo-Hout en de wijk Brandevoort in de gemeente Helmond. Het bestaat voor een deel uit populierenaanplant en voor een deel uit ouder eiken-berkenbos met ook aanplant van Amerikaanse eik. Van nature is het Coovelsbos een moeras- of broekbos. De aanwezigheid van rabatten, door de mens opgeworpen verhogingen tussen greppels, wijst nog op die moerassige omstandigheden. Op die rabatten werden bomen aangeplant. Het ‘beukenhuisje’ en de bomkraters zijn opvallende historische elementen in het bos. Stevig schoeisel wordt aangeraden.

Deelname is gratis. Opgave vooraf niet nodig. Duur van de wandeling circa 2 uur. Niet geschikt voor rolstoelhouders.

Nadere inlichtingen

Coördinator natuurgidsen: Anne Regts, 06 – 20 49 14 28 of

natuurgidsen@ivnhelmond.nl.

Kijk ook eens op de IVN-website www.ivn.nl/afdeling/helmond.

Afbeelding