Afbeelding

Helmond loopt voor 63e keer Wandelavondvierdaagse

Sport

HELMOND Op woensdag 29 mei gaat de Wandelavondvierdaagse van Helmond weer van start. Er kan dan gelopen worden op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni is dan de bloemenintocht. Zet de data in je agenda en doe mee!

Van 29 mei tot en met 1 juni kan er weer gewandeld worden op de diverse afstanden. De uitdaging is om 4 dagen achter elkaar 5 of 10 km te wandelen. Dit wordt gedaan door heel de stad Helmond en de mooie omgeving ervan. Bij startbureau Brouwhuis/Rijpelberg kan ook worden ingeschreven voor de 15 km. De start van de wandelingen vindt alle vier de dagen plaats op een van de vier over de stad verdeelde startbureaus; bij de Speeltuin Leonardus in de Leonarduswijk, bij De Geseldonk in Mierlo-Hout, bij wijkhuis de Loop in Brouwhuis (ook start- en inschrijfplaats voor Rijpelberg) en bij de Oude Toren van Scouting Jan Baloys in Stiphout.

Tot slot wordt als finale na de vier wandeltochten op zaterdagmiddag 1 juni gezamenlijk met alle deelnemers vanaf het grasveld Hoek Pr. Rooseveltlaan-Jan van Brabantlaan naar Boscotondo de feestelijke bloemenintocht gelopen volgens de onderstaande route. Vanaf het grasveld Hoek Pr. Rooseveltlaan-Jan van Brabantlaan (hier werd vroeger ook verzameld) gaan we naar het Frans Joseph van Thielpark (Boscotondo), waar een delegatie van het college van burgemeester en wethouders ook aanwezig zal zijn bij het jaarlijkse bloemendefilé. Dit jaar is speciaal, want burgemeester Elly Blanksma zal voor de laatste keer aanwezig zijn om de lopers binnen te halen.

De route van de bloemenintocht op zaterdag 1 juni zal van start gaan om 14:30 uur vanaf grasveld Hoek Pr. Rooseveltlaan-Jan van Brabantlaan, vervolgens via de Pr. Rooseveltlaan via de Steenweg rechtsaf via de Kromme Steenweg en linksaf naar Boscotondo waar het einde van de intocht is. Wel het uitdrukkelijk verzoek aan toeschouwers, graag pas vanaf Pr. Rooseveltlaan langs de rechterkant van de weg te gaan staan richting het centrum. Parkeer de auto’s alleen daar waar dit is toegestaan, er zal worden gehandhaafd.

Jij komt toch ook? Voor meer informatie en de route bloemenintocht, zie ook onze website www.wandelvierdaagsehelmond.nl.