Afbeelding
Ht'35

HT’35 actief op halve finales in Alkmaar en Vianen

Sport

HELMOND Afgelopen weekend heeft Simon Beerens (junior-1) tijdens de halve finale in Alkmaar een goede meerkamp laten zien met onder meer de 5e hoogste punt op sprong en 8e plaats op ringen. Met een totaalscore van 63,550 punten wist hij hiermee een 9e plaats te behalen. In het totaalklassement levert dit een achtste plaats op, waarmee hij zich plaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

Zaterdagavond werd er door het bovenbouw seniorenteam (suppl.B) erg goed gepresteerd. Anne Dollekens, Fenna Vestjens, Kirsten Bevers, Pleun Vestjens, Tessa v.d. Kerkhof en Toulaye Vereijken startten erg sterk op brug. Immers drie turnen, drie tellen dus ieder foutje zou worden afgestraft. Ook op balk en vloer werd er prima gepresteerd, waarna de wedstrijd met drie goede sprongen werd afgesloten.

Met een totaal van 133,534 punten werd er een BRONZEN medaille behaald en dus een vijfde plaats in de eindranking. Op het naar het Nederlands Kampioenschap komend weekend in Waalwijk.


Zondagochtend mocht team 1 uitkomend in supplement D zich landelijk meten met de hoogste geplaatste teams vanuit de verschillende regio’s. Britt Coenen, Evelien van Dijk, Fenne de Jong, Laura Hobeijn, Lisan van Veen en Marleen van Hoek startten hun meerkamp prima op vloer. Ook nu geldt, drie turnen drie tellen. Met een totaalscore van 125,684 wisten ze een achtste plaats te behalen.

Het gezelligheidsteam Volta was tijdens net Nederlands Kampioenschap eindelijk compleet. Met Guus Hegeman, Philip van Bommel, Sem Holtackers, Wassim Toub en Gijs en Vartan van andere turnclubs zouden er in principe drie oefeningen per toestel geturnd kunnen worden... Helaas blesseerde Wassim zich tijdens het groot inturnen. Hij heeft nog wel rekstok zonder afsprong en een voltige oefening geturnd, maar meer was helaas niet mogelijk. Guus heeft zich tijdens zijn vloeroefening geblesseerd en Gijs kwam ook ongelukkig terecht bij sprong. Uiteindelijk is er dus geen volledige wedstrijd geturnd. 

Jongtalent-test

Jongens en meisjes geboren in 2016-2017-2018 mogen op zaterdag 11 mei meedoen aan de jaarlijkse jongtalent-test. Turnvereniging HT’35 is op zoek naar kinderen die bijvoorbeeld lenig of sterk zijn en turnen een ontzettend leuke sport (denken te) vinden. Deze test vindt plaats in ons eigen turncentrum, Rakthof 14 te Helmond van 14:00-16:00 uur. Aanmelden kan via jongtalent@ht35.nl. Meer informatie is te vinden via www.ht35.nl.