Polaris voor aanvang tegen Skunk.
Polaris voor aanvang tegen Skunk. Peter van Bree

Tweemaal verlies voor Polaris

Sport

HELMOND In de promotiestrijd is het de Polaris-teams niet gelukt in de 18e ronde te winnen. De vrouwen verloren thuis met 2-3 van SKUNK en de mannen met dezelfde cijfers bij concurrent Hajraa.

Beide duels gaven een mooi affiche vooraf. Vier ploegen die strijden om een promotieplek. De Polaris-vrouwen startten matig. Skunk legde een sterke service neer, waarmee de thuisploeg veel moeite had. Bovendien scoorde de eigen aanval te weinig. Skunk nam ‘n voorsprong en gaf deze niet meer af (11-25). In het vervolg waren de rollen korte tijd omgekeerd. Polaris serveerde sterk en verdedigde goed. Aanvallend rondde het team de kansen af en Anouk Vorselaars zorgde met twee killblocks voor 18-9; via 25-21 werd het 1-1. De op en neer golvende sets eindigden via 22-25 en 25-20 weer tot een gelijke score. Een vroege te grote achterstand in set vijf was de oorzaak van het uiteindelijke verlies. Na 14-12 had het team te veel kansen nodig om te winnen en zag het Skunk met ‘n 15-17 zege naar Veghel huiswaarts keren. Zaterdag volgt bij Volley Tilburg een nieuwe kans de promotieplek te behouden.

Bij de mannen staan de jaarlijkse duels tegen Hajraa als aparte toppers bekend. Dit keer ging de eerste set gelijk op; beide teams maakten als promotie-kandidaten veel fouten. Polaris wist aan het slot met een fraaie aanval via Steff de Vries te winnen (23-25). Na de matige tweede set (25-16) leek set drie weer naar de Helmondse formatie te gaan. Na 10-14 en 14-17 verdween na een belabberde fase de hoop op setwinst (25-20). De ploeg van coach Van Bussel bleef echter knokken voor elk punt en onder leiding van Gideon Verhagen, die opnieuw als de meest scorende Polaris-aanvaller zijn mogelijkheden liet zien, werd set vier met 23-25 binnen gehengeld. Hierna was de koek op en werd set vijf een formaliteit (15-8). Jaap van Bussel: “Door de twee winstpunten behielden wij stek twee op de ranglijst en blijft de ploeg op koers voor promotie. Daartoe dient zaterdag eerst met achtervolger AVVA uit Ameide in Sporthal ‘t Hout te worden afgerekend.” Programma zaterdag 23 maart Sporthal ‘t Hout: 12.45 uur VC Polaris MC 2 - Atak’55 Waspik MC 1; 14:45 uur VC Polaris DS 5 - VCH PETREBELS Schijndel DS 1; 14:45 uur VC Polaris HS 4 - Saturnus HC Uden HS 4; 16:45 uur VC Polaris HS 2 - Shock ‘82 Cuijk HS 1; 16:45 uur VC Polaris DS 4 - Nuvo’68 Nuenen DS 2; 19:00 uur VC Polaris HS 1 - AVVA Ameide HS 1; (vrijdag 22 maart) 19.30 uur Polaris D5 - Vamos Mill/Langeboom D 4.