Er is weer plaats bij de Jeugd-IVN
Er is weer plaats bij de Jeugd-IVN IVN Helmond

Er is weer plaats voor kinderen bij Jeugd-IVN Helmond

Natuur

HELMOND IVN Helmond heeft ook een jeugdafdeling. Hier kunnen kinderen vanaf 6 jaar aangemeld worden. Een aantal kinderen blijven jeugdlid tot ongeveer 14 jaar. 

We maken ieder jaar een leuk programma met 15 activiteiten. Wat dacht je ervan hoe mooi het is om eens met een boswachter op stap te gaan? Of om op ontdekkingstocht te gaan op zoek naar een dassenburcht? Waterdiertjes scheppen en dan ontdekken hoe een waterschorpioen eruitziet of een kokerjuffer. ‘Ze je al ze bewegen’? Wandelen langs een natuurlijke rivier, waarvan je dan leert waarom een rivier met kronkels zoveel beter is voor het land, de dieren en de mens. In de winter op zoek gaan naar vogels en wintervoedering voor ze maken in de vorm van een zadentaart. Tijdens de wintermaanden doen we ook binnenactiviteiten. Meestal is er dan uitleg over een thema, bijvoorbeeld over kringloop, camouflage en wat is een territorium? Dit wordt op een begrijpelijke wijze uitgelegd, vaak met veel interactie en praktische voorbeelden. Daarnaast worden veel van onze activiteiten gepresenteerd in spelvorm, creatieve vorm en sportelementen. De buitenactiviteiten gaan met de seizoenen mee. De lente voelt zo totaal anders dan de herfst of de winter. Het is zo bijzonder dat wij in een land wonen waarin we bij al die seizoenen zo veel andere ontmoetingen kunnen maken met die natuur.

Vanaf september start onze jeugdafdeling met een tweede groep. Dit wordt de Jongerengroep. We hebben dan een groep van basisschoolleerlingen en een aparte groep voor jongeren van 12 tot 16 jaar. De jongerengroep zal er ook in de avonduren wel eens op uit trekken, bijvoorbeeld om nachtvlinders te spotten of om de paddentrek op te zoeken. Per jaar doen we ongeveer 15 activiteiten, waarin ook een dagtocht is opgenomen. Alle andere activiteiten zijn op de zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur. Op de site van IVN Helmond vind je onder Jeugd een link naar ons programma van 2023-2024.

Wil je graag meer informatie, dan kun je een email sturen naar jeugd@ivnhelmond.nl.