Afbeelding
Bibliotheek Helmond-Peel

Voel je Digisterker!

Algemeen

HELMOND Kun je met een computer of tablet overweg, maar krijg je er de kriebels van als je online dingen moet regelen? Wil je graag leren hoe je hiermee omgaat? Meld je dan aan voor de gratis cursus Digisterker van de bibliotheek. Voordat je het weet, doe jij met een gerust hart al je digitale zaken gewoon vanaf de bank. 

Hoe werkt het?

In de vier bijeenkomsten behandelen we onderwerpen als DigiD, informatie opzoeken op het internet, phishing (neppe e-mails en berichten), Belastingdienst, MijnOverheid en het Elkerliek. We oefenen met inloggen, zoeken en aanvragen. Tijdens de cursus raak je vertrouwd met je DigiD, het internet en de digitale omgeving, zodat je zelf je digitale zaken kunt regelen. 

Docent Carlijn: “Sommige deelnemers zijn erg onzeker en hebben vooral het vertrouwen en de ervaring nodig. Anderen zijn al handig met het internet en willen juist verdieping. De eerste les is daarom vaak wat rommelig, want iedereen heeft een ander startpunt. In de derde les zie je echter dat iedereen stappen zet. Ook die stappen verschillen: de een is blij dat hij zelf kan inloggen met DigiD, een ander is minder bang om ergens op te klikken. Weer een ander kan voortaan thuis zaken zelf regelen.”

Waar en wanneer?

Op donderdag 11 april start een nieuwe reeks van de cursus Digisterker in Bibliotheek Helmond. De cursus bestaat uit 4 lessen van 2 uur. De data zijn 11, 18 en 25 april en 2 mei. Alle bijeenkomsten beginnen om 15.30 uur en duren tot 17.30 uur. Deelname is voor iedereen gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. 

Deelnemer Marie (74 jaar): “Inloggen met DigiD vond ik altijd erg spannend. Het was heel fijn om veel te kunnen oefenen in een kleine groep. Ook weet ik nu beter hoe ik op internet moet zoeken en bepaalde dingen kan vinden. Nu kan ik met vertrouwen inloggen!”

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden voor de training via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/digisterker. Je mag ook bellen naar 0492 – 522 220 of langskomen in de bibliotheek. Neem je eigen tablet of laptop mee naar de cursus, of gebruik een laptop van de bibliotheek.