De deelnemers, plus Harrie van Dijk, Ron van den Bekerom, Tijn van Rijbroek, Wim Cooijman en Ton Cranenbroek
De deelnemers, plus Harrie van Dijk, Ron van den Bekerom, Tijn van Rijbroek, Wim Cooijman en Ton Cranenbroek Wendy Lodewijk

Nieuwe editie samenwerking Senzer en Heel Helmond Sport

Algemeen

HELMOND Heel Helmond Sport en Senzer hebben het afgelopen jaar een pilot gedraaid waarbij een team van Senzer-medewerkers begeleid zijn gaan sporten en die was zeer succesvol. Dat heeft ertoe geleid dat er nu wordt gestart met een tweede groep sporters. Het doel is om niet-sportende Senzer-medewerkers te helpen om meer te gaan bewegen. Deze tweede groep zal ook onder professionele begeleiding twee maal per week een op maat gemaakte training bij Basic Fit op Sportpark De Braak uitvoeren. Afgelopen dinsdag vond hiervoor het officiële startmoment plaats. Hiervoor zetten de 13 nieuwe deelnemers allemaal hun handtekening op een groot bord, samen met Harrie Van Dijk (wethouder Sport), Ron van den Bekerom (algemeen manager Helmond Sport) en Ton Cranenbroek (accountmanager Senzer), die namens Marion van Limpt (algemeen directeur) tekende. Hierna werd met een gezonde smoothie geproost op deze nieuwe editie.

Door: Wendy Lodewijk

Ron van den Bekerom (algemeen manager Helmond Sport) legde uit waarom de op de shirtjes van Helmond Sport geen hoofdsponsor te zien is, maar de tekst ‘Heel Helmond Sport’. “Onze hoofdsponsor vindt maatschappelijke betrokkenheid belangrijk, dit project draagt daaraan bij. Daarom is de keuze gemaakt Heel Helmond Sport te vermelden in plaats van hun eigen naam. Ik wens deze tweede groep ontzettend veel sportplezier en succes toe. Ik zal zelf ook een paar keer aansluiten bij de trainingen.”

Wethouder Sport Harrie van Dijk benoemde dat hij trots is op deze nieuwe groep. Bij de eerste groep heeft hij ook een aantal keer meegesport en is dat nu weer van plan. Hij weet dus als geen ander dat sporten een uitdaging kan vormen op zowel fysiek als mentaal vlak. “Ik heb gezien dat de vorige groep een hele ontwikkeling heeft doorgemaakt. In het begin waren sommigen nog wat timide, aan het eind van de rit waren ze uit hun schulp gekropen, werd er gelachen en plezier gemaakt. Ik hoop dat deze groep dat net zo gaat ervaren.”

Jeroen Roché van Senzer sloot aan bij de eerder gezegde woorden en voegde toe: “Ik hoop dat deze tweede editie een nog groter succes wordt dan de eerste. Goed om te zien dat ook deze groep enthousiast is om te gaan starten!” Wim Cooijman (eveneens van Senzer) benadrukte: “Met het zetten van jullie handtekening leggen jullie je als het ware vast, het is een commitment om dit project wederom tot een goed einde te brengen. Bij de eerste editie was er één persoon die bij álle trainingen aanwezig was. We hopen dat bij deze editie dit nog een paar mensen meer zullen zijn. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn, maar hopelijk kunnen jullie elkaar motiveren toch mee te doen, ook al heb je een keer geen zin. We maken het samen tot een succes.”

Tijn van Rijbroek, eigenaar van Bravofit, was ook bij dit startmoment aanwezig. Hij zal, net als vorig jaar, de trainingen gaan verzorgen. De kick-off is op 14 mei. “We kijken bij het sporten naar ieders (individuele) belastbaarheid. Het zal een mix worden van krachttraining, functionele oefeningen en fitness in het algemeen, het is maar net waar de behoeften liggen.”

Deelnemers zijn klaar voor de start

De 13 deelnemers hebben er ontzettend veel zin in. De 4 deelnemers die ik sprak (René, Maikel, Nellie en Stacey), hadden allen als doel dat ze wilden afvallen, maar elk met hun eigen verdere doelstellingen. Zo wil René graag zijn rugspieren versterken en wil Maikel graag in het algemeen fitter worden. Sommigen uit de groep hebben al de nodige ervaring met sporten en willen vooral extra motivatie, anderen zijn er juist totaal onbekend mee. Zo sport Stacey al 4 jaar, is hier al behoorlijk wat gewicht mee verloren en ze trekt deze lijn dan ook graag door. Nellie hoopt na haar maagverkleining haar gewicht op peil te houden door (opnieuw) te gaan sporten.

De deelnemers konden zichzelf aanmelden voor dit project. Wim: “We hebben weer een diverse groep deelnemers kunnen selecteren, met ieder hun eigen uitdagingen. We hebben zelfs een reservelijst moeten opstellen. Ik verwacht dan ook dat we in 2025 met een derde groep aan de slag kunnen.”

De deelnemers zetten allen hun handtekening op het grote bord