MountainDancers Freestyle 1e plaats
MountainDancers Freestyle 1e plaats DV X-perience

Dansvereniging X-perience met al haar wedstrijd-dansgroepen gekwalificeerd voor de Europese Kampioenschappen in Duitsland

Sport

HELMOND/BRANDEVOORT De dansers van Dansvereniging X-perience sportten altijd binnen, maar in coronatijd zijn we met onze trainingen naar Brandevoort gekomen omdat daar meer mogelijkheden waren om buiten te sporten. Hierna zijn we gegroeid en gegroeid… nu naar bijna 100 dansers, waarvan er zo’n 35 dansers aan wedstrijden deelnemen en de andere leden dansen ‘just for fun’.

We hebben een supergoed seizoen gedanst, waarin er veel bekers en oorkondes mee naar huis werden genomen. En daarom ook dat al onze wedstrijd-dansgroepen zijn gekwalificeerd voor de Europese Kampioenschappen in Hanau, Duitsland. De Europese Kampioenschappen worden gehouden op 10, 11 en 12 mei.

Op vrijdag 10 mei nemen deel:

  • Team Kids 

KidsGarde in de categorie Garde Junioren Sportklasse

KidsModern in de categorie Show Modern Junioren Sportklasse

Team Kids zijn onze jongste wedstrijddansers. Ze zijn dit seizoen met beide dansen gestart in de Vrije Klasse en direct gepromoveerd naar de Sportklasse. Dit team bestaat uit bijna alleen maar Brandevoortse danseresjes.

  • Team Teen

TeenGarde mag als beste groep van Nederland in hun categorie deelnemen aan het EK. Ze komen uit in de categorie Garde Junioren Small Groups.

  • Solo Indy heeft zich als 2e beste danseres van Nederland geplaatst. Zij danst in de categorie Solo Junioren Sportklasse. 

Op zaterdag 11 mei is het de beurt aan onze HoofdKlasse-dansers.

  • Team Dance neemt met alle 3 hun dansen deel.

DanceModern in de categorie Show Modern Hoofd Sportklasse. Zij hebben zich als 2e beste van Nederland geplaatst.

  • DanceGarde heeft zich eveneens als 2e beste van Nederland gekwalificeerd. Zij nemen deel aan het EK in de categorie Garde Hoofd SportKlasse.
  • DanceFreestyle komt uit in de categorie Show Freestyle Hoofd Sportklasse. 

         Zij hebben zich als beste van Nederland gekwalificeerd.

Op zondag 12 mei is onze Jeugd aan de beurt.

  • Solo Maureen in de categorie Solo Jeugd Sportklasse
  • TeenModern heeft zich als 2e beste van Nederland gekwalificeerd. Zij komen uit in de categorie Show Modern Jeugd Sportklasse.
MountainDancers solo's