Afbeelding
De Vaste Clique

Twee dagen lang vertier voor jong en oud in Helmond Centrum

Algemeen

CENTRUM De jaarlijkse Koningsfeesten in Helmond staan weer voor de deur! Op vrijdag 26 april, Koningsnacht, staan er verdeeld over vijf podia, dj’s én live acts op diverse locaties in het centrum met optredens van onder andere Tony Junior, Martijn Fisher zingt hits van Hazes en De Jongens van Je Weet Wel. Op Koningsdag, zaterdag 27 april, bieden we, verdeeld over zo’n tien podia, een gevarieerd programma voor jong en oud, waaronder live optredens, danspodia, mega slingermarkt, springkussenfestival, kindervrijmarkt, vinylmarkt, Koningschieten, en nog veel meer.

Koningsnacht

Tijdens Koningsnacht op vrijdag 26 april is er weer genoeg te beleven in het centrum van Helmond. Verspreid door het centrum van Helmond staan diverse podia met optredens van de beste artiesten en dj’s. Duik vooral na afloop nog de kroeg in, want de Helmondse horeca hebben tijdens Koningsnacht géén sluitingstijden. Koningsnacht vind plaats tussen 20:00 en 1:00 uur op 5 buiten- en binnenpodia en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Koningsdag

Tijdens Koningsdag op zaterdag 27 april is er in het gehele centrum genoeg te beleven voor jong en oud. Verspreid door het centrum staan diverse buitenpodia met optredens van bands, dansscholen, en dj’s. Daarnaast zal er zoals gewoonlijk weer een slingermarkt, kindervrijmarkt (bij de Boscotondo), danspodia, draaimolen en kinderplein zijn. Voor het eerst zal er dit jaar ook een springkussenfestival zijn in De Kasteeltuin. De eerste activiteiten starten al om 9:00 uur en de laatste muzieknoten op de muziekpodia zullen om 19:30 uur te horen zijn. Koningsdag Helmond Centrum is geheel gratis te bezoeken voor iedereen.

Slingermarkt door het gehele centrum

De mega slingermarkt vindt plaats op zaterdag 27 april van 10:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk. De markt strekt zich uit over verschillende locaties, waaronder de Markt, Ameidewal, Veestraat, Kanaaldijk N.W. Havenweg, Ameidestraat en Koninginnewallen en is daarmee de grootste slingermarkt binnen de gehele regio. Er zijn voor Koningsdag 2024 geen kramen meer beschikbaar.

Kindervrijmarkt Frans Joseph van Thielpark/Boscotondo

Op Koningsdag kunnen kinderen weer het oude speelgoed of andere spullen verkopen op de Kindervrijmarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 27 april van 10:00 tot 17:00 uur en is gratis toegankelijk. Er zijn geen kramen beschikbaar; kinderen kunnen hun kleedjes zelf uitleggen. De Kindervrijmarkt vindt dit jaar plaats op de Boscotondo (Frans Joseph van Thielpark). Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. Commerciële verkoop door bedrijven is niet toegestaan op dit terrein. Opbouwen en met auto het terrein op komen kan via de Kromme Steenweg. Bij de kindervrijmarkt is de gehele dag door van alles te doen voor kinderen. Er staat een podium met van 10:00 tot 16:00 uur een gezellige kinderdisco-show!

Kasteeltuin kids zone

Ook in 2024 is er in de kasteeltuin weer veel te doen voor de kleinste bezoekers. In de Kasteeltuin is er onder andere het springkussenfestival te vinden met 10 springkussens. Een nieuw onderdeel is het Koningsschieten in de kasteeltuin. Er is ook een schminkstand te vinden en je kunt deelnemen aan oud-Hollandse spelen.

Markt

Ook dit jaar is weer een danspodium van Unity8. Dit jaar staat het podium op de Markt. Hier zullen er gedurende de dag diverse dansoptredens te zien zijn.

Kanaal ter hoogte van het Havenplein

Vaar mee met de reddingsbrigade en leer alles over hoe deze mooie vereniging te werk gaat.

Veestraat

Verenigingenmarkt

Ameidewal

Vinylmarkt

Wegafzettingen centrum

Vanaf vrijdag 26 april 9:00 uur tot en met 28 april 10:00 uur zullen er wegafzettingen zijn in het centrum vanwege het evenement. Gedurende deze periode zijn de volgende wegen afgesloten voor doorgaand verkeer: Noord-Koninginnewal, Steenweg, Ameidewal, Watermolenwal (deels), Havenweg, Kanaaldijk N.W., Kasteellaan, Kasteelbrug, Havenbrug, Veestraatbrug. De parkeergarages blijven allemaal bereikbaar.

Parkeren

Parkeren is gratis in het centrum van Helmond op Koningsdag, zaterdag 27 april 2024. Daarnaast zijn diverse parkeergarages (Elzas passage, Doorneind, Boscotondo) geopend en zijn er gratis fietsenstallingen te vinden aan onder andere de Kegelbaan en Piet Blomplein.

Voorzieningen

Verspreid over het centrum worden enkele extra toiletvoorzieningen geplaatst. Ook toiletten voor minder valide bezoekers zijn voorzien. Gebruik van toiletten is gratis.

Weekmarkt

De weekmarkt van zaterdag 27 april komt in zijn geheel te vervallen in verband met de festiviteiten rondom Koningsdag in het centrum van Helmond.

Organisatie

De organisatie van de Koningsfeesten Helmond ligt in handen van Stichting Helmond City Events in samenwerking met Oranjecomité Helmond.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het programma op www.koningsfeestenhelmond.nl.

Afbeelding
Afbeelding