When Music Meets – Muzikantendag Helmond

Algemeen

HELMOND Tijdens de Muzikantendag Helmond, op zondag 26 mei 2024 in de Cacaofabriek, ontmoeten verschillende professionals en ambitieuze (jonge) muzikanten uit de gehele muziekindustrie elkaar. Het wordt een middag vol sprekers, masterclasses, een platenbeurs en live muziek. Je kan je bandfoto laten schieten, je demo laten horen en informatie ontvangen over bijvoorbeeld muziekopleidingen en fondsen en subsidies. 

De dag wordt bij elkaar gepraat door niemand minder dan Björn van der Doelen. Hij gaat in gesprek met grote namen uit de muziekindustrie als Chris Seijkens (Paaspop), Maarten van de Kerkhof (Effenaar), Babette Labeij (Vocal Coach bij talentshows Talpa) en Gabriel Bruins (boeker, manager Glorybox en productiemanager Mojo). Daarnaast zijn er workshops te volgen van onder andere Terilekst, Sem Jansen & Leif de Leeuw, Y’skid en Dave Vermeulen & Ruard Sanders van Voltage en vele anderen! 

Waarom een muzikantendag in Helmond?

“In 2023 hebben we een aantal brainstormbijeenkomsten georganiseerd bij Post#5700 voor (jonge) muzikanten in Helmond”, aldus Maike Stevens van CultuurContact. “De gemeente had ons gevraagd de muziekscene in Helmond in beeld te brengen. We kwamen erachter dat er veel jonge muzikanten in Helmond zijn, maar dat ze elkaar niet heel goed weten te vinden en dat we ze als Helmond niet weten te behouden.”

“Er kwamen drie wensen heel duidelijk naar voren in alle gesprekken en de enquête die we hadden uitgezet”, vult collega Annique van den Heuvel aan. “Er is behoefte aan ontmoeting, speelruimte en ontwikkeling. Jonge muzikanten trekken de stad uit voor diverse muziekopleidingen en vinden hier onvoldoende podia om te speelervaring te krijgen. Vooral dat netwerk en een beetje speelruimte willen wij bieden.”

Linda Groenen, projectleider van de Muzikantendag: “Tijdens de muzikantendag willen we muzikanten informeren, inspireren en enthousiasmeren. Zo vindt bijvoorbeeld een panelgesprek plaats over de vraag ‘Hoe kan ik mijn brood verdienen binnen de muziek?’, maar kan je ook deelnemen aan actieve workshops en informatie ophalen. We gebruiken zo ongeveer de hele Cacaofabriek!” 

Meer informatie en een volledig overzicht van het programma vind je via www.muzikantendaghelmond.nl.