Incident Dr. Knippenbergcollege

112berichten

HELMOND Einde middag, 22 januari 2024, heeft er een incident plaatsgevonden in de fietsenstalling van het Dr. Knippenbergcollege. Een leerling (14) van deze school is in een ruzieachtige sfeer gestoken door een leeftijdsgenoot uit Eindhoven. De leerling heeft een lichte verwonding opgelopen. De politie was snel ter plaatse. Aan het eind van de middag is de dader door de politie gearresteerd. Het betrof een ruzie in de relationele sfeer. Enkele leerlingen en collega’s zijn getuige geweest van het incident.

We betreuren dit incident ten zeerste. Dit gebeuren heeft een groot effect op het gevoel van veiligheid binnen onze school. De betrokken leerlingen zijn opgevangen. We staan in rechtstreeks contact met de politie en volgen nauwgezet eventuele ontwikkelingen op sociale media. De nodige hulp en ondersteuning staat vanavond en morgen klaar om onze leerlingen en collega’s op te vangen. De politie heeft aangegeven dat er geen extra beveiligingsmaatregelen nodig zijn. Morgenochtend zal de school later open zijn, om met de collega’s samen de dag te kunnen starten. Leerlingen worden om 9:50 uur op school verwacht. Het voorval is onderwerp van gesprek tijdens de lessen. Daarnaast is slachtofferhulp ingeschakeld.

We leven zeer mee met de betrokken leerling en zijn familie en met de leerlingen en collega’s die getuige zijn geweest van het incident. Onze aandacht is de komende periode erop gericht het gevoel van veiligheid weer terug te brengen.We hopen dat we daarmee op korte termijn weer de school zijn waar elke leerling en elke medewerker zichzelf kan zijn. Door met elkaar in gesprek te zijn en te blijven en oog te hebben voor elkaar, hebben we er alle vertrouwen in dat ons dat ook lukt.