Afbeelding
Bo Emmens

Kunstenaar Bo Emmens exposeert Helmondse werken in Het Speelhuis

Kunst en Cultuur

HELMOND Op 17 april opende in Het Speelhuis een tentoonstelling van Bo Emmens. De serie van 13 Helmondse tekeningen maakte hij oorspronkelijk voor de Fresh Cacao-expositie in De Cacaofabriek Expo. Onder de indruk van zijn werk, nodigde Stichting Carat hem uit om zijn Helmondse creaties terug te brengen naar Helmond. 

Gevraagd naar zijn inspiratie, neemt de jonge kunstenaar Bo Emmens (2001) ons mee op zijn reis. “Gedreven door een gloeiende nieuwsgierigheid en een gezonde dosis faalangst, ben ik met mijn veldezel en oliekrijtjes op een geleende fiets gestapt en aan de slag gegaan. Van een bruggetje naast speeltuin Helmond-West tot aan de grafstenen van de Calvarieberg, van het bedrijfsterrein van Erma Verpakking tot aan een parkeerplaatsje bij Kasteel-Noord.”

Rondreis door Helmond

De serie van Bo Emmens is tot 12 juni te zien in Het Speelhuis. Vervolgens reizen de werken door naar verzorgingshuis De Pannenhoeve en Pabo De Kempel. Stichting Carat nodigt iedereen uit om bekende en minder bekende Helmondse plekjes opnieuw te ontdekken in deze bijzondere tekeningen.