Afbeelding
Marc de Jong

Francisca Withagen-Sterken 38 jaar vrijwilliger Elkerliek ziekenhuis

Algemeen

Tekst en foto: Marc de Jong

HELMOND Mevrouw Francisca Withagen-Sterken nam op 18 april in bijzijn van familie en collega’s afscheid van het Elkerliek ziekenhuis. Zij is daar jarenlang vrijwilliger geweest en ze werd dan ook die dag in de bloemetjes gezet.

Als 14-jarige ging zij in het toenmalige Lambertus ziekenhuis aan de slag als poetshulp, waar zij de artsenkamers en verloskamers ging poetsen, Na een aantal jaar nam zij daar ontslag en ging vervolgens werken als datatypiste. Dit tot haar 50ste levensjaar. Toen haar kinderen groot waren, had zij tijd over en werken in het ziekenhuis trok weer. Zij heeft zich toen aangemeld als vrijwilliger voor het ziekenvervoer binnen het ziekenhuis (vpv’er). Ze is destijds begonnen met 3 dagdelen, later werd dat 1 dagdeel, dit omdat zij mantelzorger voor haar man werd en zij zelf ook lichamelijke klachten kreeg.

In totaal heeft zij zich 38 jaar ingezet als vrijwilliger. “Ja, het liefst had ik de 40 jaar volgemaakt, maar dat ging helaas niet meer.” Ze heeft in het Elkerliek ziekenhuis een geweldige tijd gehad en leuke contacten opgedaan. Ze kan terugkijken op een prettige tijd met fijne herinneringen.