The Forest Maker
The Forest Maker Annatheater

Klimaatavond in het Annatheater

Algemeen

HELMOND Vrijdagavond 26 april om 19.00 uur is er in het Annatheater een avond waarbij we in gesprek gaan over natte en droge periodes in Helmond. Het wordt een inspirerende avond waarbij we stil staan bij de problematiek rondom water en droogte in de regio Oost-Brabant en daarbuiten. In Nederland hebben we al een aantal jaar te maken met droge zomers en natte winters. Wat ligt hieraan ten grondslag?

We starten de avond met een paneldiscussie waarin we in gesprek gaan over de situatie in relatie tot droge en natte periodes in de regio Helmond. Waar staan we op dit moment? En hoe ziet de toekomst van de regio eruit? Het panel bestaat uit wethouder Arno Bonte (GroenLinks Helmond), Sikko Oegema (Waterschap Aa en Maas), Janke van Dijk (boerin, Paludi Plants) en Liselot Cobelens (Designer, Studio Liselot Cobelens). Het panel wordt geleid door dagvoorzitter Michel Loeve. Vanuit de zaal kunt u deelnemen aan de discussie.

Het belooft een inspirerende avond te worden. Aansluitend vertonen we The Forest Maker (2021). De film vertelt het verhaal van Afrikaanse boeren die de strijd aangaan met de verwoestijning van hun continent. Met simpele en effectieve methodes werken ze aan vergroening.

Voorafgaand aan het programma en in de pauze kunt u het tapijt ‘Drylands’ van designer Liselot Cobelens bezichtigen. Dit tapijt verbeeldt de droogteproblematiek in de Deurnese Peel in de zomer van 2021.

De avond wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Aanpakken in samenwerking GroenLinks Helmond. De avond komt tot stand met dank aan een pilotproject van Oxfam Novib waarin (jonge) activisten de kans krijgen om een activiteit te organiseren die bijdraagt aan een eerlijkere en groenere wereld.