Afbeelding
Bibliotheek Helmond

Mentaal #GezondHelmond in de bibliotheek

Zorg

HELMOND De mentale gezondheid van veel mensen staat onder druk, ook onder jongeren. Dat hebben verschillende onderzoeken de afgelopen tijd aangetoond, maar we zien en ervaren het ook in de omgeving van Helmond. Landelijk en Europees is er al veel aandacht voor dit thema. Daarom organiseert de Bibliotheek Helmond-Peel samen met onder andere GezondHelmond van 22 mei tot en met 8 juni Mentaal #GezondHelmond. 

Het doel van deze themaweken is om het thema onder jongeren en volwassenen bespreekbaar te maken en te kijken hoe we elkaar binnen Helmond kunnen informeren en helpen. Dit doen we samen met diverse lokale en regionale samenwerkingspartners. Laat je inspireren door het programma, geschikt voor jongeren, hun ouders en professionals.

Pizza-avond: Gevaarlijke liefde

23 mei, 17.30-19.00 uur, gratis

Humanitas informeert jongeren vanaf 13 jaar over onderwerpen rond online en offline seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals sexting, grooming, loverboyproblematiek en jeugdprostitutie. En omdat gesprekken makkelijker gaan tijdens het eten, wordt er voor pizza gezorgd.

HOOFDzaken

23 mei, 19.30-21.30 uur, gratis

Ook deze avond staat het thema mentale gezondheid bij jongeren centraal. Een avond in samenwerking met Rise4Life en Tejohuis die aansluit bij Mentaal #GezondHelmond. Met lezingen over de boeken ‘Pippies gebruiken niet’ en ‘MENS’ en uitleg over de app ‘levensdoelvinder’. Voor jongeren, ouders en professionals. 

Lezing: Hoogsensitiviteit

28 mei, 19.30-21.30 uur, € 5,-

Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief. Hoogsensitieve personen zijn gevoeliger voor prikkels en verwerken prikkels dieper. Voorbeelden van prikkels zijn: licht, geluid, geur, smaak, maar ook bijvoorbeeld emoties en sociale prikkels. Lucas Koelemij vertelt erover tijdens deze lezing.

Buitengewone lezing: Omarm de diversiteit

4 juni, 19.30-21.30 uur, gratis

Stichting ‘Het Huis Onder De Regenboog’ en fotograaf Daisy Roefs, van project ‘Doe normaal, dan doe je al gek genoeg’, nodigen je uit voor een buitengewone interactieve lezing.

Aanmelden en meer informatie

De meeste bijeenkomsten zijn gratis, maar het is fijn als je je van tevoren aanmeldt bij de bibliotheek. Dit kan online via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/mentaalgezondhelmond of door te bellen of langs te komen in de bibliotheek. Op deze website kun je ook het complete programma bekijken.