Afbeelding

Café Brein: Onzichtbare gevolgen van hersenletsel

Zorg

HELMOND Maandag 13 mei organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Thema van deze avond is ‘Onzichtbare gevolgen van hersenletsel’.

Mensen met hersenletsel krijgen vaak te maken met zichtbare, maar ook niet-zichtbare gevolgen die hun dagelijks leven beïnvloeden. Deze niet-zichtbare gevolgen zorgen vaak voor oordelen en onbegrip vanuit de omgeving. Aan de buitenkant is er vaak niets te zien, dus zal alles wel oké zijn. Hoe kan het dan dat iemand de ene dag kan fietsen en de andere dag totaal is opgebrand? Aan de buitenkant zie je niet dat iemand snel overprikkeld is, concentratieproblemen of geheugenproblemen heeft. Deze klachten kunnen leiden tot forse problemen in het dagelijks leven van de getroffene, maar ook voor diens omgeving. 

Deze avond tonen we een documentaire waar de onzichtbare gevolgen van hersenletsel naar voren komen. De documentaire ‘Een ander hoofd’ gaat over ervaringsdeskundige met niet aangeboren hersenletsel, hun mantelzorgers en het proces waarin ze samen werken aan een theaterproductie. Een film over kwetsbaarheden, veerkracht en doorzettingsvermogen. Een unieke kijk op de impact van NAH op het dagelijks leven. Er zijn ervaringsdeskundigen uit de documentaire aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. 

Café Brein 

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein Helmond. 

Locatie

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met Lunchroom de Keyser, 0492 – 590 609.