Café Brein: Mantelzorg en hersenletselZorgen voor een ander is ook zorgen voor jezelf

Zorg

HELMOND Maandag 13 november organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Thema van deze avond is ‘Mantelzorg en hersenletsel’ (door omstandigheden ging dit thema in september helaas niet door, vandaar dat het opnieuw ingepland is).

Wanneer iemand in je naaste omgeving hersenletsel krijgt, verandert dat ook jouw leven. Naast de directe zorg voor de ander, moet je leren omgaan met de impact die het hersenletsel heeft op de onderlinge relatie. Het leven kan er ineens totaal anders uitzien dan voorheen. ‘Zorg goed voor jezelf’ hoor je vaak uit je omgeving. Maar hoe doe je dat, goed voor jezelf zorgen? Wat betekent het om mantelzorger te zijn? En welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er voor jou als mantelzorger?

Deze avond zal gastspreker Ineke Folgerts, coördinator bij het Expertisecentrum Mantelzorg in Helmond, vertellen over waar mantelzorgers tegenaan lopen, over draaglast en draagkracht, over wat je zelf kunt doen – al dan niet met hulp van je omgeving – en welke andere ondersteuningsmogelijkheden er zijn.

Café Brein 

Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein Helmond. 

Locatie

Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met Lunchroom de Keyser, telefoon: 0492 590 609.