WereldAlzheimerDag 2023 in Helmond

Zorg

HELMOND Donderdag 21 september is het WereldAlzheimerDag. Een dag om aandacht te besteden aan dementie en de impact daarvan. Dementievriendelijke gemeente Helmond organiseert dit jaar verschillende (deels gratis) activiteiten. Om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan dementie. Met dit jaar als thema: Samen aan tafel.

Helmond is een dementievriendelijke gemeente die als doel heeft het taboe over dementie te doorbreken, zodat deze mensen én hun naasten zo lang mogelijk een betekenisvol leven hebben. Middels allerlei activiteiten zet dementievriendelijke gemeente Helmond zich in om meer bewustzijn te creëren over dementie bij inwoners in Helmond. Want uiteindelijk zal iedere inwoner direct of indirect te maken gaan krijgen met dementie.  

Toegankelijke activiteiten
Het thema van dit jaar voor WereldAlzheimerDag is ‘Samen aan tafel’, dat het belang van sociale verbinding en waardevolle momenten benadrukt. WereldAlzheimerDag 2023 vindt dit jaar van 11.00 uur tot 15.00 uur plaats in het EDAH-museum en Draaiorgelmuseum. Mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn van harte welkom om te genieten van een rondleiding, een lezing over dementie en een heerlijke lunch welke verzorgd wordt door Praktijkschool Helmond. Ook is er een gedeelte van de fototentoonstelling ‘Zonder woorden’ te zien. Deze activiteit is gratis, aanmelden is verplicht; geef je naam, aantal personen, woonplaats en telefoonnummer door via aanmelding@levgroep.nl.

’s Middags organiseert Bibliotheek Helmond de familiebieb met als thema dementie; kinderen en opa’s en oma’s kunnen samen voorlezen en knutselen.

’s Avonds vindt het AlzheimerCafé plaats in Wijkhuis De Westwijzer. Ook daar staat het thema ‘Samen aan tafel’ centraal en is een diëtiste uitgenodigd.

Meer informatie over het volledige programma, eventuele kosten van activiteiten en wijze van aanmelding is te vinden via: www.levhelmond.nl/WAD-Helmond-2023.