Programma najaar AlzheimerCafé Helmond

Zorg

Locatie: Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70, Helmond

Iedere derde donderdag van de maand zijn mensen met dementie, hun naasten en geïnteresseerden welkom in het AlzheimerCafé Helmond. Start is om 19.30 uur (welkom vanaf 19.00 uur) en einde om 21.00 uur. Met een gratis kopje koffie of thee.

21 september 2023, onderwerp: ‘Samen aan tafel’
Vandaag is het WereldAlzheimerDag en het thema is ‘Samen aan tafel’. Belangrijk onderwerp is voeding bij dementie. Hoe kan voeding bij mensen met dementie bijdragen aan een goede kwaliteit van leven? Bestaat het alleen uit het nuttigen van gezonde voeding, of komt er meer bij kijken? Vanavond praten we hierover met onze gastspreker, diëtiste Pauline Schiks.


19 oktober 2023, onderwerp: ‘Wat juridisch te regelen bij dementie?’
Zolang iemand de gevolgen van (financiële) beslissingen nog goed overziet, is iemand wilsbekwaam. Je kunt de regie dan in eigen hand houden. Wanneer de dementie vordert, wordt dit moeilijker. Het is belangrijk dat je naasten op de hoogte zijn van je wensen en belangen. Met een volmacht of levenstestament kan dit vastgelegd worden. Notaris Miranda van den Broek komt hier vanavond meer over vertellen.

16 november 2023, onderwerp: ‘Palliatieve zorg en euthanasie bij dementie’
Levenseinde is lastig om over te praten. Er zijn mogelijkheden en keuzes rond het levenseinde bij mensen met dementie. Euthanasie is er één van. Het is belangrijk om deze wensen goed te bespreken met je naasten. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het juiste moment voor zo’n gesprek is niet aan te geven. Vanavond komt Ria Kamp van Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) hier meer over vertellen.


21 december 2023
Feestelijke afsluiting!      

Graag tot ziens in het AlzheimerCafé Helmond