Groots met IBD: Leefstijldag voor mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa

Zorg

EINDHOVEN/HELMOND/REGIO Patiëntenorganisatie Crohn & Colitis NL organiseert op zondag 27 augustus de gratis toegankelijke leefstijldag ‘Groots met IBD’ voor mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa (afgekort IBD) en hun partner/gezinsleden in de Herdgang (PSV). Naast informatie over een gezonde leefstijl kun je die dag fietsen of deelnemen aan sportieve workshops of kennismaken met mindfulness. Een gezonde leefstijl kan helpen om je beter te voelen als je de chronische darmontstekingsziektes hebt. Want wie gezond leeft, zit lekkerder in z’n vel, is weerbaarder en heeft meer energie. 

Programma
Je bent op 27 augustus welkom vanaf 11.45 uur en krijgt dan een lekkere lunch. Vanaf 12.30 uur zijn er lezingen over leefstijl, sporten en bewegen en mindfulness. Vanaf 14.15 uur kun je zelf sportief of mindful aan de slag. Bijvoorbeeld penalty schieten met Harry Lubse, oud-eerste-elftal-speler van PSV en oud-international en Huub Stevens, oud-speler en voormalig coach. Of hardlopen of bootcamp. Voor wie meer rust zoekt, kun je kennismaken met mindfulness. Fietsliefhebbers zijn op 27 augustus al om 9.00 uur welkom, want dan beginnen de twee fietstochten van 30 en 60 kilometer. Je fietst op je eigen fiets, e-bike (30 kilometer) of racefiets (60 kilometer) en bent op tijd terug voor het middagprogramma. 

Programma

9.00 uur         Fietstocht van 30 & 60 km.
11.45 uur         Inloop met lunch
12.30 uur         Sporten en bewegen als medicijn bij IBD
13.00 uur         Onderzoek naar Mindfulness bij IBD
13.30 uur         Korte pauze
13:45 uur         Algemene leefstijl bij IBD
14:15 uur         Korte pauze. Gelegenheid om naar workshops te gaan/om te kleden (kleedkamers zijn aanwezig).
14.15 uur         Workshops: Penalty schieten, Hardloopgroep, Bootcamp, Bosbaden (Mindfulness)
15.45 uur         Afsluiting

Fietstocht

Bij je inschrijving kan je aangeven of je deelneemt aan de fietstocht van 30 (recreatief) of van 60 km (wielrenploeg). Je fietst op je eigen fiets; die je meeneemt naar het evenement.

De Workshops
Penalty schieten: Harry Lubse, oud-eerste-elftal-speler van PSV en oud-international en Huub Stevens, oud-speler en voormalig coach, begeleiden de workshop. Je krijgt tips om te scoren en gaat uiteraard voor de meeste (doel)punten!

Hardloopgroep: Tijdens deze kennismaking met hardlopen wisselen we informatie af met lopen. Kirsten Cup heeft zelf de ziekte van Crohn en heeft al diverse groepen met IBD begeleid en geeft runningtherapie. Met korte oefeningen krijg je handreikingen hoe je kan starten met hardlopen. Wanneer hier voldoende interesse voor is, starten we rond Eindhoven een hardloopgroep voor mensen met IBD.

Bootcamp: Onder de enthousiaste leiding van Wieteke van den Boogert volg je een bootcamp. Wieteke is personal trainer en bekend van het RTL-programma Obese. Zij heeft de ziekte van Crohn en een eigen personal training-studio. Daarnaast heeft zij diverse prestaties op haar naam staan.

Bosbaden (mindfulness): Linde ten Broek laat je kennismaken met de kracht van vertraging en de heilzame werking van de natuur. Door onder andere meer rust in haar leven toe te laten, herstelde haar lichaam van chronische buikpijn en kwam haar overprikkelde spijsvertering tot rust.

Voor meer informatie en aanmelding: www.crohn-colitis.nl/blog/evenement/leefstijldag-eindhoven-groots-met-ibd.