Het succesvolle Polaris-mannenteam van het seizoen 2023-2024
Het succesvolle Polaris-mannenteam van het seizoen 2023-2024 Polaris

Geen promotie voor Polaris-vrouwen

Sport

HELMOND Het vrouwenteam van Polaris heeft de kans op promotie aan haar neus voorbij zien gaan. Niet door de 3-1 nederlaag bij Set Up, maar door de 4-0 winst van SKUNK op NUVOC dat de kampioenstitel in rook zag opgaan. De Polaris-mannen lieten in hun laatste duel zien op waardige wijze de promotie naar de eerste divisie te vieren. Tilburg Volley kreeg met 4-0 klop.

De Polaris-vrouwen startten met veel variatie in het spel prima bij nummer twee Set Up ‘62, dat al zeker was van promotie. Iza Swinkels en Fleur Korbijn scoorden vaak in de aanval en Suzy Naus pakte blokkerend de nodige punten (20-25). Polaris bleef tot 20-23 in set twee de toon zetten. Set up schakelde een tandje bij en Polaris zakte weg. Een ommekeer volgde (25-23). In de sets daarna trok de thuisclub het initiatief naar zich toe en haalde met tweemaal 25-18 de zege binnen. Volgend seizoen gaat het jonge team verder onder leiding van het trainersduo Mike Boudewijns en Gylk Jongstra. De afscheid nemende trainer/coach Ellen van Bree, die de groep vijf jaar onder haar leiding had en het team van de promotieklasse naar de derde divisie bracht, stapt over naar haar grote liefde: de opleiding Polaris CMV - jeugd groep. 

De Polaris-mannen wisten het succesvolle seizoen in stijl af te sluiten tegen Volley Tilburg 2. Voor de tiende keer won de selectie van Jaap van Bussel met 4-0. Na een spectaculair begin negen (!) scorende blokkades voor de 5-1 score bleef het tegen het sterk gestarte Volley een aantrekkelijk duel. Polaris bepaalde het wedstrijdverloop en won de set eenvoudig met 25-19. De tweede plaats was een zekerheid en dat hield niet in dat het team tevreden was. Jaap van Bussel voelde de vrijheid om te rouleren tussen alle beschikbare spelers. Ook dit veranderde niks in het wedstrijdbeeld. Polaris bleef veruit de bovenliggende partij en de Tilburgers wisten geen raad met de Helmondse blokkades (25-16.) In set drie kwam libero Job van den Hurk, die zijn laatste duel voor het vaandelteam speelde, binnen de lijnen. Voor volle tribunes ging Polaris door met scoren. Na de derde set had het team nog een doelstelling: het bereiken van het 80e winstpunt! Alle spelers waren erop gebrand: 80 punten halen in 22 wedstrijden. Ook dat hield de spanning erin toen het via 25-17 lukte. Coach Jaap van Bussel keek met trots terug op zijn eerste seizoen. “Dat de tribunes vrijwel iedere thuiswedstrijd vol zaten, is al een compliment naar het team. We hebben laten zien dat er zeker nog rek zit in deze groep. Het avontuur in de tweede divisie zit erop en het team kan gaan werken aan de zwaardere duels in de eerste divisie.”