Team-1 suppl.E kampioen
Team-1 suppl.E kampioen HT'35

Podiumplaatsen HT’35, kampioen en doorstroming naar NK

Sport

HELMOND Zaterdagochtend vroeg kwam bovenbouwteam-2 (supplement F) voor hun tweede plaatsingswedstrijd in actie. Na een prima start op sprong werd het verschil gemaakt op brug en vooral balk, waar de hoogste (team)scores werden neergezet. Met een totaal van 122,434 punten was er een zilveren medaille voor Helena van Lierop, Inge Peters en Jara Broere.

Zondag de laatste plaatsingswedstrijden voor beide teams in supplement G. Team-1 Silke van den Berg, Sophie Huijnen en Mirthe Ruyters behaalden opnieuw het podium, BRONS ditmaal. Het niveau lag dicht bij elkaar. Team-2 bestaande uit Joy Kreemer, Loïs van Veyfeyken, Roosmarijn van Roemburg en Zeta Peters eindigde als zesde.

Vervolgens de eerste finale teamwedstrijden van dit wedstrijdseizoen. Supplement E, team-1: Brechtje Wennink, Dirkje Goris, Elize de Vries, Lisa v.d. Wegen, Nina Verwer en Yara Timmers behaalden op sprong en vloer de hoogste teamscores, maar maakten het op brug en balk spannend. Maar met 0,3 punt verschil was er GOUD en dus de titel ‘Kampioen’ voor hen. Ook voor middenbouw niv.4 team-1 Julia Vrijken, Luna Deelen, Megan Gerrits, Zara Nasiadek gold, drie turnen en drie punten tellen. In een spannende wedstrijd waar de scores dicht bij elkaar lagen, was er uiteindelijk een achtste plaats voor hen. Voor onze div. 4 senioren (D) stond de individuele finale op het programma. Ilse Trieling werd 9e, Evelien van Dijk 14e, Laura Hobeijn 15e, Lisan van Veen 21e en Sanne Verbakel 22e. 

Ondertussen werden er landelijke halve finales in zowel Purmerend (dames) en Best (heren) geturnd. Senioren divisie 3 Britt Coenen en Jonne v/d Zanden turnden het gehele seizoen al stabiele meerkampwedstrijden en wisten dit weekend zelfs het podium te behalen. Voor Britt was er een GOUDEN medaille en Jonne behaalde BRONS! Beide stromen door naar het NK, in Den Haag volgende maand. Ook onze eerste divisie senioren kwamen sterk voor de dag. Sara Kloor turnde een foutloze meerkamp en behaalde met een totaalscore van 46,883 punten het BRONS! Het niveau lag dicht bij elkaar, zus Laura eindigde met ruim 45 punten op een mooie 8e plaats. De brugoefening van Fenna Vestjens liep helaas niet zoals gepland, waardoor zij uiteindelijk als 19e eindigde. Sara en Laura hebben zich geplaatst voor het NK.

In Best werden de landelijke halve finales geturnd voor de heren. Junior-2 Nick van Heugten wist een mooie derde hoogste score op ringen te behalen. In de meerkamp eindigde hij als 26e. Senior Philip van Bommel werd 29e vandaag. In de eind ranking eindigde ze beide op plaats 23, waarbij er 30 doorstromen naar het NK. 

www.ht35.nl 

Goud-brons Britt-Jonne
Afbeelding