Afbeelding
Peter van Bree

Polaris-mannen promoveren!

Sport

MIERLO-HOUT Met een dik verdiende 3 - 1 overwinning op concurrent AVVA zijn de Polaris-mannen erin geslaagd een van de vier promotieplaatsen naar de landelijke nieuwe eerste divisie in de wacht te slepen. De vrouwen zitten voorlopig in de promotiewachtkamer en hebben na het 3-1 verlies bij Tilburg Volley 4 slechts een theoretische kans. 

De mannen van VC Polaris zijn bezig met een mooi hoofdstuk in seizoen 23-24. De jonge groep, voor het merendeel tussen de 20 en 25 jaar, is de exponent van een succesvolle periode bij de Polaris jeugdteams in de periode 2010-2020. Vanaf de periode dat deze generatie 10-11 jaar jong was, speelden ze namens Polaris in de top van Nederland onder 12, 14 en 16 jaar. De basis van dit team werd gelegd toen de jeugdspelers samen met ervaren krachten begonnen aan hun avontuur. Onder leiding van Polaris-icoon Hans van Steenis, begon het team in de 1e klasse en werd er in hoog tempo promotie bedongen naar de 3e en 2e divisie. Vanaf 2020 stond het jonge team continu in de subtop en er werden nog enkele jonge talenten ingevoegd. Door een versoepelde promotieregeling werd onder de eredivisie een superdivisie toegevoegd. Dit gaf een extra kans met een voor 90% eigen jeugdteam te promoveren. Hans van Steenis vertrok voor dit seizoen voor een mooie kans bij de Activia-vrouwen in de eredivisie en het bestuur wist oud-speler Jaap van Bussel te interesseren om de ambitieuze groep onder zijn hoede te nemen. Dezelfde Van Bussel was één van de ervaren mannen die deze jonge garde als speler in 2016 met de ervaren spelverdeler en clubman Mike Boudewijns onder zijn hoede nam. Mike zat deze avond als reservespeler op de bank bij de Helmonders.

 
Na een hele goede competitie volgde zaterdag het duel tegen nummer vier AVVA, een verrassende kandidaat voor promotie. In Ameide werd 4-0 verloren. Alleen bij 3-1 of 4-0 zou directe promotie naar de 1e divisie een feit zijn. En, na een zinderende wedstrijd voor bomvolle tribunes, lukte dit met enige moeite. AVVA begon fantastisch; serverend, aanvallend en blokkerend was de ploeg uit Ameide de bovenliggende partij (22-25). In set twee zag het publiek eenzelfde spelbeeld, maar onder aanvoering van een ontketende Steff de Vries ontspon zich een geweldig gevecht, waarbij hij samen met Cas Hesemans vele punten binnen timmerde. Na een 24-19 werd het even spannend (24-23). Met een prachtige snelle middenaanval van Yannick van de Ven, werd de stand gelijk getrokken: 1-1. Vanaf set drie wijzigde het spelbeeld. De service aan Helmondse zijde werd dreigender, de passing verbeterde en AVVA ging meer fouten maken. Cas Hesemans en Steff de Vries speelden nagenoeg foutloos en op de diagonaal sloeg Gideon Verhagen het ene na het ander punt binnen. Spelverdeler Luc van Bree was geweldig op dreef en libero Job van de Hurk speelde zijn beste duel van het seizoen. Na de 25-19 kwam op 24-18 het eerste matchpoint voor promotie jubelend tot stand. Een directe servicescore van middenman Sjoerd Heij betekende 3-1. Polaris en de supporters explodeerden van vreugde! Het feest in sporthal ‘t Hout duurde nog lang na deze historische avond.

Afbeelding