Juniorenkwartet van links naar rechts: Mila van de Pas, Nine Buster, Zoë Geerts en Jill Bollars
Juniorenkwartet van links naar rechts: Mila van de Pas, Nine Buster, Zoë Geerts en Jill Bollars RV Olympia

Juniorenkwartet Nederlands Kampioen!

Sport

MIERLO/HELMOND Afgelopen zondag, 25 februari, vonden de Nederlandse Kampioenschappen Showrijden in kunstrolschaatsen plaats in Almere. Het werd een zeer succesvolle deelname voor rolschaatvereniging Olympia. 

Het juniorenkwartet bestaande uit Zoë Geerts, Mila van de Pas, Nine Buster & Jill Bollars behaalde de eerste plaats in de categorie Juniorkwartet met een zeer hoge score van 30,12 punten. Met deze uitslag en score mag het Juniorenkwartet later dit jaar deelnemen aan het EK Show & de World Skate Games die beiden in Italië in verreden zullen worden. 

De Juniorengroep met het nummer Barbie, bestaande uit Fleur van de Ven, Fabiënne van Hout, Zoë Geerts, Mila van de Pas, Nine Buster, Jill Bollars, Suus Joosten & Sofie Voorthuis behaalde de tweede plaats.

De allerjongste deelnemers van Olympia in de leeftijd tot 14 jaar behaalden eveneens een tweede plaats met hun vertoning van Betty Boop. Deze 14 jonge meiden straalden van oor tot oor en hebben een prachtige wedstrijd gereden in een deelnemersveld met maar liefst 10 tegenstanders. 

Voor het Seniorenkwartet, de Grote Groep en het debuterende Cadet Kwartet waren er drie 4de plaatsen, de Kleine Groep behaalde de 5de plaats.

De rijdsters van RV Olympia worden getraind en begeleid door Veronique Geerts, Kristy Janssen en Jeanne Janssen.

Juniorengroep van links naar rechts: Mila van de Pas, Nine Buster, Zoë Geerts, Jill Bollars, Fabiënne van Hout, Sofie Voorthuis, Fleur van de Ven, Suus Joosten en Fenna Smits
Espoirgroep van links naar rechts: Jill Bollars, Willemijn Vogels, Feline Koevoets, Noa Koevoets, Waris Heijthuizen, Suus Joosten, Isis Cremers, Liz van Eijk, Emiley Cai, Lina El-Azouzi, Olivia van Vuure, Yvaine Meulenkamp, Daniek Koningen & Sofie Voorthuis