Afbeelding
Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos

De Reddingsklos komt in actie voor Gaza

Sport

HELMOND Voor een vereniging is het belangrijk om zich in te zetten voor de maatschappij. Daarom organiseert Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos op zaterdag 17 februari een sponsorzwemactie tijdens het laatste lesuur van hun gebruikelijke zwemlesmiddag, met als doel geld op te halen voor humanitaire hulp naar Gaza.

Er is hard hulp nodig in Gaza, waar ’s wereld grootste humanitaire crisis op dit moment plaatsvindt. Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos is een vereniging gericht op preventie van verdrinking en plezier in zwemmen en zwemmend redden. Omdat zij zich graag inzet voor de maatschappij, op vele vlakken, organiseert De Reddingsklos sponsorzwemmen om geld in te zamelen voor Stichting Feis, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor humanitaire hulp naar Gaza.

Op 17 februari van 15:00 tot 15:45 gaan leden van De Reddingsklos baantjes trekken in het wedstrijdbad van Zwembad De Braak in Helmond. De leden proberen voor die tijd sponsors te werven die hen per baantje of een totaalbedrag sponsoren. Die middag proberen zij zoveel mogelijk baantjes te zwemmen in drie kwartier. Ook Optisport draagt een steentje bij door het bad op dit uur te sponsoren voor deze actie.

Leden van de reddingsbrigade kunnen zich nog inschrijven om mee te zwemmen en zowel leden als niet-leden kunnen zich aanmelden als banenteller of vrijwilliger voor de middag. Uiteraard zijn er ook nog steeds sponsors nodig. Bijdragen kan via de website van De Reddingsklos. Houd Facebook of Instagram in de gaten voor alle updates.

www.dereddingsklos.nl

Afbeelding
Afbeelding