Logo´s
Logo´s Helmondse voetbalclubs

Dit is hoe de eerste teams uit Helmond dit weekeinde speelden

Sport

EERSTE KLASSE:

Sportclub’25 – Mierlo-Hout 1-4 (1-1). 20 1-0, 43. Martijn van Thiel 1-1, 47. Chafik Mezziani 1-2, 54. Dani Deelen 1-3, 85. Jasper Lalisang 1-4. Met liefst drie assists was Thom Meeuwsen weer van onschatbare waarde voor zijn ploeg op bezoek in het diepe zuiden. Daar trok Mierlo-Hout de zege vrij eenvoudig over de streep, zo zag ook trainer Raymond Koenraadt. “Zeker in de tweede helft waren we veel beter en kwamen we niet meer in de problemen.” Dat was in het eerste bedrijf wel anders. Op een heel zware grasmat keken de Helmonders pal voor de thee tegen een achterstand aan, maar op aangeven van Meeuwsen knalde Martijn van Thiel droog raak. “Dat was een mentale opsteker”, stelde Koenraadt. In een tijdsbestek van tien minuten werd het duel daarna beslist dankzij Chafik Mezziani en Dani Deelen. Kort voor het laatste fluitsignaal knalde Jasper Lalisang de eindstand op het scorebord. Koenraadt was na afloop tevreden. “Het enige puntje van kritiek is dat we meer hadden moeten scoren.”

DERDE KLASSE:

Stiphout Vooruit - Melderslo Stiphout Vooruit pakt met klinkende zege historische eerste periodetitel in derde klasse: ‘Het wordt een feestje hier vanavond’.

Stiphout Vooruit had een overwinning nodig voor de periodetitel en boekte deze met speels gemak. Melderslo werd met 8-0 verslagen. Jorn Dekkers (3x), Thijs Hebels, Stijn de Kleine, Milan van Maaswaal en twee eigen goals hielpen Stiphout Vooruit aan de eerste prijs voor de club in de derde klasse.

Of de thuisploeg last van zenuwen had bij aanvang van het duel is niet zeker, maar van invloed op het spel was geen sprake. De ploeg van trainer Bertran Kreekels kende geen genade en had een enorm overwicht. Rond de twintigste minuut brak de defensie van Melderslo voor het eerst toen Jorn Dekkers zijn eerste van de middag binnenkopte. Daar stopte de teller niet, met rust stond het al 5-0. Gekscherend werd door supporters al snel de vergelijking getrokken met Frankrijk-Gibraltar (14-0), zeker toen Melderslo zowel de 4 als 5-0 in eigen doel werkte.

Zover kwam het uiteindelijk niet, maar duidelijk was wel dat de huidige koploper een paar maten te groot was. “De eerste 25 minuten hebben we het beste spel van het hele seizoen laten zien, dus zo te zien hadden we geen last van spanning. Als je met de rust zover voorstaat is de druk er wat vanaf en wordt het tempo wat minder. We maken er dan nog een paar, maar het was historisch geweest als je er tien had gemaakt, al is 8-0 ook een aardige uitslag”, aldus Kreekels.

Opmars

De periodetitel is niet alleen een prijs die gepakt is omdat Stiphout Vooruit toevallig een goede reeks neerzet. Twee jaar geleden werd promotie afgedwongen naar de derde klasse en in het afgelopen seizoen deed de ploeg al lang mee om de bovenste plekken, maar zag het op de laatste speeldag de nacompetitie door de vingers glippen. Nu is de ploeg verzekerd van een plekje in de strijd om promotie, al is Kreekels daar nog niet mee bezig. “Het is leuk dat je een prijs pakt op dit niveau. Met de nacompetitie zijn we zeker nog niet bezig. Ik vind het leuk wat de ploeg vandaag heeft laten zien qua niveau. Het is de vraag of je dit vaker kunt laten zien, dat is belangrijk om bovenaan te blijven. We moeten het van week tot week bekijken.”

Waar Kreekels nog niet teveel vooruitkijkt, was hattrickheld Jorn Dekkers zeer ambitieus. “Ik vind het wel speciaal. We moeten proberen de lijn door te trekken en eerste te blijven. Dat is wel het doel als het zo lekker gaat, want we weten dat we met de top mee kunnen draaien. Het zou fijn zijn om mee te gaan doen voor het kampioenschap”, zei Dekkers, die al klaar was om de periodetitel te vieren. Dat wordt wel een feestje hier vanavond, het moet goed gevierd worden.”

Stiphout Vooruit had een overwinning nodig voor de periodetitel en boekte deze met speels gemak. Melderslo werd met 8-0 verslagen. Jorn Dekkers (3x), Thijs Hebels, Stijn de Kleine, Milan van Maaswaal en twee eigen goals hielpen Stiphout Vooruit aan de eerste prijs voor de club in de derde klasse.

Hattrick

Op het veld was de spits van Stiphout Vooruit zondag in elk geval in bloedvorm. Dekkers schreef de eerste twee treffers op zijn naam en tekende voor de 6-0. “We haalden een heel hoog niveau en kregen ook niet veel tegenstand. Het is lekker dat je al snel twee goals maakt. Als de eerste valt merk je dat het makkelijker gaat.” Na zijn twee goals aasde Dekkers al op de derde: Ik zei tegen mijn teamgenoten in de rust al dat er sowieso een derde aankwam, dus dat was lekker.”

Stiphout Vooruit: Van den Luitgaarden; Klok, Hebels (70. D. de Kleine), Prinsen, Dul; Van Zon (60. S. de Kleine), De Vries, Van Maaswaal; Vos, Dekkers (70. Molenaar), Tersteeg (60. Donkers).

VIERDE KLASSE:

Rood Wit ’62 - ASV’33 0-0. ASV’33 behaalde na vijf winstpartijen het eerste puntenverlies. “We konden geen vuist maken. Misschien had het te maken met zenuwen, maar we waren niet in ons goede doen”, vertelde ASV-coach Nico van den Brink. Rood Wit’62 won de afgelopen twee wedstrijden, maar nam deze week genoegen met gelijkspel. “Het was een terechte uitslag. We speelden verdienstelijk en hoopten op meer”, zei Rood Wit-trainer Mark Lommen.

SV De Braak - ELI 2-2 (1-1). 3. Jaccy van den Enden 0-1, 40. Souleiman Ajhnejh 1-1, 60. Niels den Bol 1-2, 64. Adam Abdessalami 2-2.De Braak en ELI moesten de punten delen. “Het was een wedstrijd met veel strijd en het kon alle kanten op. Een gelijkspel was de terechte uitslag”, benoemde Patrick van Hout, trainer van de Helmondse ploeg. “Het was niet onze beste wedstrijd”, zei ELI-speler Niels den Bol, als reactie op het resultaat.

Bron: ED Dave Kornuyt