RKSV Mierlo-Hout won de Huijbregts Cup
RKSV Mierlo-Hout won de Huijbregts Cup TextVast

Gastvrij RKSV Mierlo-Hout wint Huijbregts Cup

Sport

MIERLO-HOUT RKSV Mierlo-Hout heeft de eerste editie van de Huijbregts Cup gewonnen. De voetbalvereniging uit de gelijknamige Helmondse wijk is door de jury beoordeeld als meest sportief. De club laat zien gastvrij te zijn en krijgt daarom € 500,- om de vereniging nóg sportiever te maken. Wethouder Harrie van Dijk reikte de prijs uit: “RKSV Mierlo-Hout is een voorbeeld voor andere clubs. Een verdiende winnaar.”

De Huijbregts Cup is in het leven geroepen door Huijbregts Groep. Het Helmondse familiebedrijf wil bijdragen aan een betere sfeer op en rondom de Helmondse sportvelden. “Een sportief, gastvrij én veilig klimaat moet de basis zijn. Bij ons op de werkvloer is dat niet anders. Daar komt bij: uit onderzoek blijkt dat dit de kans op betere prestaties verhoogt. De Huijbregts Cup is bedoeld als een stimulans, maar we hopen dat de clubs blijvend aandacht hebben voor dit belangrijke thema”, vertelt Nicole Swinkels namens Huijbregts Groep. 

De Huijbregts Cup

Tijdens het afgelopen sportseizoen bezochten mystery guests tien Helmondse sportclubs. RKSV Mierlo-Hout kwam als beste uit de bus. “Daar zijn wij uiteraard enorm trots op”, aldus voorzitter Pieter Vervoort. “Natuurlijk is winnen belangrijk voor ons, we zijn een ambitieuze club. Maar sporten met respect voor elkaar is minstens zo belangrijk. Fijn dat de sfeer die ik ervaar op de club, ook gevoeld wordt door anderen.”

Sportief Helmond

De Huijbregts Cup maakt onderdeel uit van Sportief Helmond. Een campagne met als doel bewustwording in Helmond creëren rondom de thema’s sportiviteit en gastvrijheid. Afgelopen jaar deden er tien clubs mee aan de campagne, aankomend jaar sluiten meer sportverenigingen aan. Daarmee stralen ze uit hoe belangrijk zij gastvrijheid op de Helmondse sportvelden vinden.