Afbeelding
Polaris

Polaris-mannen blijven op koers: 4-0 winst

Sport

MIERLO-HOUT Afgelopen zaterdag was er in sporthal ‘t Hout een bijzonder tafereel te bewonderen. Dat Polaris tegenstander Donki Shot uit Den Dungen in ruim een uur van het veld sloeg, was op zich geen verrassing. Dat dit onder toeziend oog van maar liefst 6 (oud-)voorzitters van deze gezellige, maar o zo ambiteuze Helmondse volleybalvereniging gebeurde, was niet geregisseerd, wel spontaan en best bijzonder. 

Oud-voorzitter Wil van Loon, 90 jaren jong, is nog regelmatig bij de wedstrijden van de vaandelteams te vinden, in zijn huidige vrijwillige taak (!) als correspondent voor de schrijvende pers. Oud-voorzitter Peter van Bree (penningmeester Stichting Polaris) zorgt wekelijks voor de foto’s, Willem de Vries (bestuurslid Stichting Polaris, scheidsrechter, trainer) stond achter de bar, Loek van Poppel (78, vaste supporter heren 1), Wouter Stronkhorst (64) en huidige voorzitter Marc Donkers complementeerden het trotse zestal. In de ruim 60-jarige historie van Polaris ontbraken deze middag slechts Guido van de Kerkhof en Walter Boumans als oud-voorzitter. Mede dankzij de tomeloze inzet van deze mannen, is Polaris al decennia lang een illustere naam in volleyballend Zuid-Nederland. Gezelligheid en prestatie gaan hier hand in hand, en met name de mannen lijken hier momenteel het meest van te profiteren. 

De jonge Polaris-ploeg, op een na allen opgeleid door ‘de club’, met het merendeel begin twintigers, lijkt een voorname kandidaat te worden om eind van het seizoen te promoveren naar de landelijke 1e divisie; een niveau dat bij Polaris voor het laatst in de jaren 80 is behaald. Na het ietwat onverwachte afscheid van trainer en boegbeeld Hans van Steenis, heeft voorzitter Donkers met nieuwe trainer Jaap van Bussel de juiste man binnengehaald. Het niveau van de groep is dit jaar wederom groeiende en de onderlinge chemie in het team (waar de zonen van Van Bree en De Vries deel van uitmaken) is zeer vriendschappelijk te noemen. De wedstrijd met imponerende setstanden waren 25-12, 25-13, 25-14 en 25-8; de gehele ploeg was zonder uitzondering in topvorm. In Bergschenhoek zal Polaris volgende week om 17.15 uur aantreden tegen Volley-to-Be en bij winst blijft de druk op koploper Sliedrecht Sport in stand.

Het thuisprogramma voor komende zaterdag in sporthal ‘t Hout:

10.45 uur VC Polaris MC 2 - VC Polaris MC 4;
12:45 uur VC Polaris MC 1 - Volley Tilburg MC 1;
12:45 uur VC Polaris MB 2 - Nuvoc Veldhoven MB 1;
14:45 uur VC Polaris HS 4 - Civitas Venlo HS 4;
14:45 uur VC Polaris MB 1 - VC Montagnards Bergen MB 1;
16:45 uur VC Polaris HS 3 - Spirit Rosmalen HS 2;
16:45 uur VC Polaris DS 2 - Hyundai Peter Janssen Stravoc Stramproy DS 2;
19:00 uur VC Polaris DS 1 - Vocala Oeffelt DS 1.
Donderdag 16 november spelen de vrouwen van Polaris in Berlicum tevens een doordeweekse wedstrijd tegen Hands Up om 21.00 uur.