Afbeelding
TC Stiphout

Ronde van Stiphout: 28ste MTB-/Gravelronde

Sport

STIPHOUT Op zondag 26 november 2023 organiseert TC Stiphout voor de 28ste keer ‘de Ronde van Stiphout’. Nu ook met gravelritten, naast de traditionele MTB-ritten. Deze in de regio en ver daarbuiten bekende jaarlijkse tocht voert over de mooiste paden door de Stiphoutse velden en bossen, en voor de liefhebbers het ‘Dak van Brabant’

Ritinformatie

Ook bij deze editie zijn er weer enkele nieuwe stukken in de routes opgenomen en verbeteringen aangebracht. Er worden MTB-ritten aangeboden van 30 of 45 km en gravelritten van 65 of 85 km. Halverwege alle routes is een gezellige pauzeplek ingericht bij Streekwinkel Croy (nabij kasteel Croy). Daar kan je op adem komen en je verbrande calorieën aanvullen met aangeboden koffie/thee, soep en vers geperst appelsap. De MTB-ritten (30 en 45 km) zijn uitgepijld. De gravelritten (65 en 85 km) worden met GPS verreden. De GPX bestanden daarvoor worden bij inschrijving beschikbaar gesteld via een QR-code of bij voorinschrijving via de website www.tcstiphout.nl (daags van tevoren). De 45, 65 en 85 km-ritten gaan over de Gulbergen. Vanaf dit ‘Dak van Brabant’ op 60m hoogte geniet je van de mooie vergezichten over onze regio.

TC Stiphout heeft voor haar MTB-/gravelronde het predicaat ‘Extra Goed Geregeld’ van de NTFU verkregen.

Startinformatie
Locatie:         HAC-kantine op Sportpark Molenven 3, 5708 DW Helmond 

Er is voldoende parkeerruimte voor de auto en een bewaakte  fietsenstalling op het terrein.

Inschrijven:  kan tussen 8.30 en 10.00 uur. Voor de 85 km-tocht geldt als                  uiterste vertrektijd 9:00 uur. Het is nodig je te melden bij het inschrijfloket, ook als je via voorinschrijving bent aangemeld. Deelnemers krijgen een polsbandje uitgereikt, dat toegang geeft tot faciliteiten op de start-, pauze- en finishplek.

Kosten:          bij inschrijving ter plaatse: € 8 per deelnemer, NFTU-leden € 6 per                                   deelnemer. Bij voorinschrijving € 7 per deelnemer, NTFU-leden € 5 

Jongeren onder 16 jaar gratis. Voor NFTU-leden is er een Scan & Go inschrijving met NTFU pasje. Voorinschrijven is mogelijk vanaf 8 november.

Finishinformatie
Aan de finish is een afspuitplaats voor de fietsen. Voor de rijders is er gelegenheid om te douchen. En natuurlijk is napraten onder het genot van een natje en een droogje mogelijk.

Voor het laatste en actuele nieuws over de ‘Ronde van Stiphout’, volg ons op www.tcstiphout.nl, of via Facebook of Twitter. 

Voor meer informatie of vragen, mail naar veldronde@tcstiphout.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding