NIPTE NEDERLAAG HELMOND SPORT BIJ JONG AZ
NIPTE NEDERLAAG HELMOND SPORT BIJ JONG AZ Helmond Sport

Nipte nederlaag Helmond Sport bij jong AZ

Sport

In een teleurstellende wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex leed Helmond Sport vrijdagavond een nipte nederlaag tegen Jong AZ met een eindstand van 2-1. Voor de ploeg onder leiding van trainer Bob Peeters betekende dit de eerste verliespartij sinds 22 september, toen ze ook met 1-2 werden verslagen door FC Groningen.

De Helmondse trainer koos voor de zevende opeenvolgende keer voor dezelfde opstelling en zag zijn team binnen een minuut al op voorsprong komen. Een snelle aanval resulteerde in een voorzet van rechts door de opgekomen rechtsback Bram van Vlerken, die door de Noorse spits Håkon Lorentzen van dichtbij werd benut (1’ ;0-1).

Helaas kon Helmond Sport de voorsprong niet lang vasthouden. Een schot van Finn Stam leek houdbaar voor doelman Van der Steen, maar draaide op het laatste moment de hoek in (5’ ;1-1). De rest van de eerste helft was uitdagend voor Helmond Sport, met Jong AZ als een vlot combinerende tegenstander. Ondanks enkele dreigende momenten, vooral van vice-topscorer Jayden Addai, ging Helmond Sport met een achterstand de rust in. Een prachtige steekpass van Dave Kwakman werd even fraai afgemaakt door rechtsback Jurre van Aken (44’ ;2-1).

Na de hervatting bleef Jong AZ de betere ploeg, en Helmond Sport kreeg het moeilijk. Kees Smit miste een kans alleen voor Van der Steen, maar de rebound van Ro-Zangelo Daal ging over. Vervolgens kreeg doelman Van der Steen een harde bal op zijn neus en moest het veld verlaten, waardoor Robin Mantel zijn plaats innam.

Vier minuten later incasseerde Helmond Sport een nieuwe tegenslag. Mohamed Mallahi ontving een rode kaart na een slaande beweging richting Ro-Zangelo Daal. Met een man minder probeerde Helmond Sport de schade te beperken. Bob Peeters voerde enkele wissels door, waaronder het inbrengen van Anthony van den Hurk en Álvaro Marín in de aanval. Martijn Kaars werkte hard op het middenveld om de numerieke minderheid te compenseren.

Achterin werd overgeschakeld naar een drie-mans verdediging, bestaande uit Van Vlerken, Van den Eynden en de ingevallen Kreekels. In totaal voerde Peeters zes wissels door, mede vanwege de blessure van doelman Van der Steen. Het uitvallen van Van der Steen zorgde ervoor dat Mantel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een belangrijke redding verrichtte tegen Addai, wat voorkwam dat Jong AZ de voorsprong vergrootte.

Hoewel Helmond Sport in de zes minuten extra tijd nog hoopte op een gelijkspel, kwamen ze niet verder dan een kopbal net naast van invaller Elmo Lieftink. Hierdoor eindigde de wedstrijd met een 2-1 nederlaag voor Helmond Sport tegen Jong AZ.

Bron: Helmond Sport 

Aan sprongkracht geen gebrek bij Pius Krätschmer.
Dit 'duel' met Daal kost Mohamed Mallahi een rode kaart.
Vreugde bij de bijzonder vroege voorsprong.