Suze Naus scoort bij Polaris-VC Jokers
Suze Naus scoort bij Polaris-VC Jokers Polaris

Twee vijfpunters voor Polaris

Sport

MIERLO-HOUT In de zesde competitieronde boekten beide Polaris-vaandelteams een 4-0 overwinning. De vrouwen sloten zich door de vijfpunter tegen Jokers VC aan bij de grote middenmoot en de mannen hielden de tweede plaats stevig in handen door een overtuigende 0-4 zege bij Landgraaf. 

De Polaris-vrouwen speelden tegen Jokers VC om een degradatieplek. Dat was vooral bij Polaris te merken. De onrustig spelende thuisploeg kwam heel moeizaam uit de startblokken en keek snel tegen een 3-7 achterstand aan. Het herstel volgde snel door meerdere zwakke plekken bij Jokers te belasten. Bovendien was absolute uitblinker Fleur Korbijn het hele duel aanvallend prima op dreef. Na de 25-20 werd het verschil nog groter. Het was opvallend dat de thuisploeg meer moeite met zichzelf bleef houden dan met de tegenstander. Na de nieuwe winst met 25-10 (na een sterke serveserie van Suze Naus) werd het in een gelijkopgaand duel door eigen slordigheden onnodig spannend. Niettemin wist het team van coach Ellen van Bree de sets drie en vier via 25-23 en 25-19 te winnen. Ellen van Bree: “Een mooie opsteker maar het spel moet duidelijk beter. We knokten voor wat we waard waren en verzamelden broodnodige punten en dat telde.” Donderdag volgt in Den Dungen het volgende duel tegen Hands Up. 

Na het verlies tegen koploper Sliedrecht Sport trad Polaris zonder de zieke middenman Sjoerd Heij aan tegen Landgraaf. Met een geïmproviseerde basisopstelling, waarbij passer-loper Jelle Jurrius de middenpositie bekleedde, was het Polaris dat in drie van de vier sets een forse voorsprong opbouwde. De aanvallen waren niet krachtig genoeg om de thuisploeg snel op de knieën te krijgen. Polaris scoorde veelvuldig door een sterke service en veroverde daarmee voldoende punten. Via 21-25 en 15-25 werd het 0-2. Alleen de derde set kende een ander spelbeeld. Landgraaf kwam vroeg op voorsprong. Opnieuw brak de Polaris-service het tij en met moeite werd het alsnog 24-26. De nummer twee bleef in de laatste set domineren (20-25) en daarmee in het spoor van de koploper. Zaterdag komt Donki Sjot 2, de huidige hekkensluiter, op bezoek. 

Programma 11 november Sporthal ‘t Hout

10.45 uur Polaris JC 1 - Revoc Reuver JC 1; 12.45 uur Polaris MC 4 - VCE/PSV Eindhoven MC 2; 12.45 uur Polaris MC 1 - Donki Sjot Den Dungen MC 1; 14.45 uur Polais DS 5 - Saturnus Uden DS 6; 16.45 uur Polaris MA 1 - Nuvo ‘68 Nuenen MA 1; 16.45 uur Polaris DS 4 - Detac Zeeland DS 2; 19.00 uur Polaris HS 1 - Donki Sjot Den Dungen HS 2.

Foto onderschrift: Suze Naus scoort bij Polaris-VC Jokers.