scheidsrechter Gerrets legde het spel tot drie keer toe stil.
scheidsrechter Gerrets legde het spel tot drie keer toe stil. Helmond Sport

Helmond Sport tegen TOP Oss: verliep niet vlekkeloos

Sport

In een wedstrijd die vooral in het teken stond van verschillende incidenten, heeft Helmond Sport de kans gemist om te winnen tegen TOP Oss afgelopen vrijdag. Ondanks dat ze weinig kansen hebben gehad wisten ze slechts één keer te scoren, wat resulteerde in een 1-1 eindstand.

Helmond Sport begon sterk en was de baas in het eerste half uur. Ze vonden het moeilijk om kansen te creëren. Joeri Schroijen, die later een belangrijke rol speelde bij het enige doelpunt van Helmond, waagde het eerste schot op doel.

Terwijl het tempo aan het einde van de eerste helft wat afnam, wist TOP Oss een eerste poging te doen om het Helmondse doel te bereiken. In de tweede helft liep Enrik Ostrc, een nieuweling bij Helmond Sport, een blessure op. Toch kort daarna kwam er eindelijk een doelpunt. Dankzij de inzet van Martijn Kaars en de indrukwekkende debutant Joeri Schroijen, was het Michael Chacon die op een prachtige manier scoorde. 

De viering van dit doelpunt werd verstoord door incidenten op het veld met onder andere het gooien van een paar bekertjes op het veld, wat scheidsrechter Gerrets dwong om de wedstrijd tot drie keer toe te onderbreken.

De problemen eindigden daar niet. Met nog maar een paar minuten op de klok wist invaller Delano Ladan een gelijkmaker te scoren voor TOP Oss. Deze viering leidde weer tot incidenten en een verdere onderbreking van de wedstrijd.

Na het hervatten van de wedstrijd kregen beide teams nog enkele kansen. Helmond Sport kwam dicht bij de overwinning, maar voormalig HS-doelman Mike Havekotte hield TOP Oss in de wedstrijd met een doorslaggevende redding.

Het 1-1 gelijkspel is heel zuur voor Helmond Sport, ze hebben hun dominantie niet kunnen omzetten in een overwinning. De onderbrekingen en incidenten hebben waarschijnlijk invloed gehad op het resultaat van de wedstrijd. Beide teams zullen nu hopen op minder opstoten in hun volgende wedstrijden.

Bron: Helmond Sport

Peter van Ooijen was een van de vijf invallers.
Joeri Schroijen maakte zijn debuut als linksback.
Kalmerend gebaar van trainer Bob Peeters richting de eigen fanatieke aanhang.