Afbeelding
Togarashi-Ronin

De zomerstop is voorbij!

Sport

SUYTKADE Vanaf maandag 4 september is de Togarashi-dojo weer geopend, onze leraren van vereniging Ronin staan te popelen om er een geweldig nieuw seizoen van te maken! Ben je geïnteresseerd in Oosterse bewegingskunsten, maar weet je (nog) niet wat het precies inhoudt? Wij vertellen het je.

Jiu jitsu

Jiu Jitsu is een van de oudste Japanse krijgskunsten en ontwikkeld om tegenstanders uit te schakelen. Het tegenwoordige judo, aiki do, karate en de moderne zelfverdediging zijn uit jiu jitsu ontstaan. Jiu jitsu is een zachte kunst, waarbij je meebeweegt met je tegenstander en deze bewegingen in je voordeel omzet. Het is vooral de kunst om je tegenstander uit zijn evenwicht te brengen. Het aanleren van klemmen, stoten en trappen op vitale delen van de aanvaller is wat jiu jitsu zo effectief maakt. De bewegingen die je leert zijn rond, soepel en snel in elkaar overvloeiend, waardoor jiu jitsu bijzonder fascinerend is om te zien. Jiu jitsu bevordert een gezond en soepel lichaam, geeft innerlijke rust en versterkt het zelfvertrouwen. Jiu jitsu is voor alle leeftijden en speelt in op maatschappelijke problemen zoals geweld tegen hulpverleners en agressie onder jongeren.

Iaido/jodo

Door middel van wapentraining (zwaard en stok) wordt een beter inzicht gegeven in de traditionele Japanse krijgskunst, etiquette en de relatie tussen wapen en handtechnieken. In deze discipline wordt een groot aantal technieken in zogenaamde katavorm aangeleerd, waarbij jij je tegenstander inbeeldt en de technieken zonder daadwerkelijke tegenstander uitvoert. Zowel iaido als jodo dragen bij aan het verbeteren van je skills in ongewapende situaties. 

Tai Chi Chuan

Tai Chi Chuan (Taijiquan) is een bewegingsleer uit China, die oorspronkelijk is ontstaan als een krijgskunst. Tai Chi Chuan heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld tot wat het nu is: een patroon van houdingen en bewegingen die langzaam in elkaar overvloeiend uitgevoerd worden. Het hele lichaam is daarbij ontspannen, de geest kalm en leeg. Tai Chi Chuan vergt niet veel lichamelijke inspanning. Iedereen van jong tot oud met een goede of minder goede lichamelijke conditie kan Tai Chi Chuan beoefenen.

Meer informatie over wanneer je kunt komen trainen vind je op togarashi.nl. Kom vooral meedoen met een training in de Spiegelzaal van het Fletcher Hotel te Helmond (Scheepsboulevard 2). Laat even weten dat je komt via 06 – 21 67 52 83, tot snel!

Team Togarashi-Ronin