Afbeelding
Jolanda Langewouters

Doe mee met Start to Run Helmond! 9 september starten we weer

Sport

HELMOND Begin met hardlopen en sluit je aan bij de Start to Run-groep van H.A.C. (Helmondse Atletiek Club). Start to Run is een initiatief van de Atletiekunie, waarbij onder deskundige begeleiding van atletiektrainers en onze sportfysiotherapeut in 7 weken wordt opgebouwd van 1 naar 25 minuten hardlopen (3 km). Daarnaast komen onderwerpen als schoeisel, voeding en blessurepreventie hierbij aan bod. En je doet het niet alleen: samen met gezellige loopmaatjes die voor dezelfde uitdaging staan als jijzelf ga je elke zaterdag hardlopen in de bossen of op de atletiekbaan.

“Binnen HAC ben ik als sportfysiotherapeut en looptrainer actief bij het begeleiden bij Start to Run en de core-stabilitytrainingen. Zelf ben ik ook een paar jaar geleden opnieuw met hardlopen begonnen via de Start to Run bij HAC. Fantastisch om te zien dat er op een verantwoorde manier met deskundige begeleiding in een paar weken al een geweldig resultaat neergezet kan worden”, aldus Lorraine McNab.

Hardloopschoenen aan… en go!

Start to Run is een hardloopcursus van 7 weken, waarbij je vrijblijvend kunt ervaren of hardlopen de sport voor jou is. Ook als je nog nooit langer dan een minuut hebt gelopen. Iedereen kan meedoen! Heb je na deze 7 weken de smaak te pakken? Dan kun je doorstromen in één van de trainingsgroepen Run-to-Start of Run-to-Ten. Samen met je trainer bepaal je wat je vervolgtraject is. Blijf je regelmatig lopen in een van onze loopgroepen om je conditie op peil te houden of wil je misschien nog verder trainen voor een halve of hele marathon? Het kan allemaal.

Meer informatie vind je op onze website: 

www.hac-helmond.nl/beginnen-met-hardlopen-in-helmond, of op de website van Gezond Helmond: gezondhelmond.nl/activiteiten/start-to-run. Direct aanmelden kan via: www.hardlopen.nl/zoek-en-boek/21087-start-to-run.

Afbeelding