Erik de Ruiter neemt afscheid
Erik de Ruiter neemt afscheid Gemeente Helmond

Erik de Ruiter neemt afscheid als gemeentesecretaris

Politiek

Gemeentesecretaris de Ruiter, directeur van de ambtenaren van Gemeente Helmond, heeft onverwacht zijn ontslag ingediend. Zijn vertrek is gepland voor 1 januari aanstaande, zoals hij gisteravond aankondigde tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De Ruiter zal zijn loopbaan voortzetten als regiomanager bij het Leger des Heils, een opmerkelijke stap in zijn carrière. Tijdens zijn afscheid benadrukte hij het belang van het koesteren van de ambtenaren van Helmond en riep op om zuinig te zijn op hun inzet en expertise. “Als ik zie wat er in de afgelopen jaren door jullie met elkaar gepresteerd is, dan kan ik daarop alleen maar trots zijn. Alleen samen hebben we goede dingen voor de stad kunnen doen”, zegt hij.

Burgemeester Elly Blanksma reageerde op het nieuws door te stellen dat het vertrek van de Ruiter ‘een aderlating’ voor Helmond is. Zijn bijdrage aan de gemeente wordt duidelijk gewaardeerd, en zijn jarenlange inzet en deskundigheid zullen worden gemist. 

De gemeente Helmond zal nu op zoek moeten gaan naar een opvolger voor de vertrekkende gemeentesecretaris, om de continuïteit van het ambtelijke bestuur te waarborgen. De exacte details van de opvolgingsprocedure zullen later worden bekendgemaakt.

Bron: Gemeente Helmond