Afbeelding

Koolen: Waar is onze ‘mooie, groene’ stad gebleven? De wijken verloederen!

Politiek

Waar moet ik beginnen eigenlijk? Een paar jaar geleden hadden wij als Helder Helmond aandacht gevraagd voor het groenbeleid in Helmond, want toen was het al slecht gesteld met het groen onderhoud in Helmond. Het wordt elk jaar ERGER lijkt het wel. Waar gaat het mis in de gemeente, waar grote projecten moeten herrijzen, maar waar de straten en wijken VERLOEDEREN. Er is niemand meer in deze stad die de deur uitloopt en niet tegen het weelderige onkruid aankijkt, of je nu in Dierdonk woont of Brandevoort, in alle wijken is het vreselijk om aan te zien. Wat doet dit met onze wijken, nou, het gevoel van fijn wonen is weg. Je loopt rond in je wijk en elke hoek van de straat ziet er slechter uit.

Voor de zomervakantie zie je niemand, geen aannemer aan het werk in het groen. Alleen als je meldingen doet via de BuitenBeter-app worden deze gedaan, maar waar is de structuur? Een goed maaibeleid en een goede norm voor het tegengaan onkruid op de stoepen is hard nodig. Zoals op social media al wordt gezegd, de inwoners vinden het SCHANDALIG. Bijvoorbeeld rek- en strekoefeningen doen terwijl je de toestellen die hiervoor zijn neergezet niet meer ziet staan (door Eric Giepmans).

Een collega van ons schreef een heel relaas over Brouwhuis, de mooie Middenloop treft het lot dat ook hier niks meer wordt schoongemaakt. Het beleid van de gemeente zorgt alleen maar voor achteruitgang en verloedering van de wijken. Ongedierte, onder andere ratten die gemeld zijn, wint terrein. Woongenot en veiligheid hollen achteruit (door Patrick Coppens). We krijgen al jaren van deze coalitie als verklaring te horen: groeizaam weer, te weinig personeel, geen gebruik meer van bestrijdingsmiddelen etc. Maar ondertussen is er geen verbeterde aanpak voor onze groene stad. De biodiversiteit staat voorop bij dit college. Dit kan natuurlijk alleen op plekken waar het kan. Herinneren jullie nog de overzichtelijke zijstraten met mooie hoge bloemen en planten die dan ineens gemaaid moeten worden. De biodiversiteit slaat door in de tuinen, plantsoenen en tussen de tegels.

De inwoners van de stad sturen massaal foto’s in en vragen zich af: Waar is onze mooie groene stad gebleven?

Alexandra Koolen
gemeenteraadslid Helder Helmond

Afbeelding