Eindhovens Kanaal
Eindhovens Kanaal

Bladgeritsel

Natuur

Wanneer u vorige week mijn bijdrage las, dan zal het u nu wellicht verrassen deze week hier toch nog een Bladgeritsel tegen te komen. Dat gebeurt omdat ik het jammer vond dat vorige week de foto van het Eindhovens kanaal, door de grote hoeveelheid tekst die ik aanleverde, (ik had heel wat te vertellen), maar heel klein afgedrukt kon worden. En dié foto van dat groene monument duidelijk aan u tonen, daar was het mij in feite om te doen. Dus in overleg met de redactie van De Loop hierbij nu die foto groter afgebeeld, zoals ik oorspronkelijk bedoelde. 

Foto Eindhovens kanaal

En verder heb ik onlangs voor het Helmondse publiek extra nog iets bedacht! Omdat ik graag bevorder, dat we in Helmond er plezier in krijgen om in en om onze stad speciaal naar natuur met een wat langere geschiedenis kijken, leek mij een keer een prijsvraag wel wat. Daarom toon ik u nu nog een foto. 

Foto mysterielocatie

Wie als eerste weet waar deze oude boom staat en welke Helmondse geschiedenis daarmee verbonden is, krijgt van mij als prijs het unieke Helmondse bomenboek. U kunt uw antwoord via De Loop (redactie@deloop.eu) doorgeven, of via info@deNatuurvanVroeger.NU.

Ik hoop er eigenlijk op dat iemand jonger dan twintig met het goede antwoord zal komen, want dat betekent dat interesse in oude natuur en historisch landschap in Helmond een toekomst heeft.

Mysterielocatie