Afbeelding
IVN Helmond

IVN gaat wilgen knotten in Brandevoort en zoekt nieuwe vrijwilligers

Natuur

BRANDEVOORT De gemeente Helmond heeft het IVN weer gevraagd om te komen helpen met het knotten van wilgen. Er staan ruim 500 knotwilgen in en rond de stad en iedere drie jaar moeten deze gesnoeid worden. Het IVN neemt dit jaar de wilgen onder handen in Brandevoort aan het Roselmanserf nabij de rotonde Stepekolk/Brandevoortsedreef.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 februari zijn de leden en andere vrijwilligers vanaf 9.30 uur te vinden bij hun IVN-tent in de laagte bij de appartementengebouwen aan het Roselmanserf. Hier is uiteraard steeds koffie en thee beschikbaar voor de mannen en vrouwen van deze groene brigade. Maar het is op die dag vooral de bedoeling dat de bijna 100 knotwilgen in die omgeving gesnoeid gaan worden. Dit is zeker geen specialistisch werk, iedereen kan het. Vooral omdat de ‘knotploeg’ alleen werkt met handgereedschap zoals takkenschaar en snoeizaag. Vanaf een kleine ladder of huishoudtrap kan zo de knotwilg ontdaan worden van zijn pruik.

Wie zich ook eens een keertje wil uitleven aan een gezonde en gezellige klus in de natuur, is van harte welkom om mee te komen helpen. Het IVN zoekt namelijk nieuwe vrijwilligers voor dit soort natuurklussen. Het snoeiafval (wilgentenen) in allerlei lengte en dikte blijft liggen en wordt nadien door een aannemer van de gemeente opgeruimd. Maar wie dit thuis in eigen (moes-)tuin nog kan gebruiken, mag dit zonder probleem komen ophalen.

Voor meer informatie over het wilgen knotten bij IVN-Helmond, kijk op www.ivn.nl/helmond. Voor nadere informatie over vrijwilligerswerk bij het IVN kan contact worden opgenomen met Ad Adriaans (06 - 23 06 33 43).

Afbeelding