De herfst geeft prachtige kleuren
De herfst geeft prachtige kleuren IVN Helmond

Herfst in het Goor

Natuur

MIERLO-HOUT Op zondag 5 november om 14:00 uur houdt IVN Helmond een herfstwandeling in Het Goor. Verwonder je over de veelvormigheid van de vele paddenstoelen.

Herfst, het seizoen van vallende bladeren, paddenstoelen en wegtrekkende vogels. Misschien nog wel meer dan in de zomer, valt het prachtig kleurenpalet van de natuur nu op. Is het slecht dat de bladeren langzaamaan verkleuren en tenslotte vallen? Waarom zijn er juist in de herfst veel paddenstoelen en waarom trekken veel vogels dan weg? Dit zijn de thema’s die de gidsen aan de orde stellen. Speurend naar paddenstoelen wandelen we over de paden van het Goor en soms wijken we van de paden af als we iets bijzonders zien. Loop mee, geniet van de buitenlucht, van de herfstkleuren en van de geuren in het bos. Bovendien kunnen op zo’n tocht natuurlijk ook mooie plaatjes geschoten worden!

Het verzamelpunt is bij de slagboom aan eind Goorse Baan (doorrijden bij Goorsebaan 16, 5706 LG Helmond). De wandeling duurt circa 2 uur. De route is niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Nadere inlichtingen bij coördinator natuurgidsen: Anne Regts, wandelen.ivn.helmond@gmail.com. Algemene informatie over het IVN kun je vinden op www.ivn.nl/helmond.

De zwavelkop
De braakrussula