Groene bladeren
Groene bladeren Pixabay

Kijk op het groen in de wijk: bladruimen

Natuur

De herfst is aangebroken en met het vallen van de bladeren rijst de vraag: hoe gaat de Gemeente Helmond om met deze uitdaging? Daarover gaat de inloopavond ‘Kijk op het groen in de wijk’ op donderdag 26 oktober in het Gemeenschapshuis de Loop. Zowel de gemeente Helmond als Het Helmonds Groen Collectief zal aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

Dit jaar wordt een innovatieve proef voortgezet: in plaats van gevallen bladeren te verwijderen, laat Helmond ze op gazons liggen als natuurlijke bodemverbeteraar. Deze methode houdt in dat het blad in parken en plantsoenen niet wordt weggeblazen, maar verpulverd en als mulch op de bodem wordt teruggebracht. Dit stimuleert niet alleen het bodemleven en de beplanting, maar is ook kostenbesparend en zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot bij het opruimen.

Het Helmonds Groen Collectief zal tijdens de inloopavond in detail toelichten hoe zij met het gevallen blad omgaan. 

Het Helmonds Groen Collectief, bestaande uit Du Pré Groenprojecten, Jos Kanters Groenvoorziening en W & E van Kasteren BV Cultuurtechnische werken, zorgt in opdracht van de gemeente voor het openbare groen in Helmond. Ze streven niet alleen naar een groenere stad, maar zetten zich ook in voor de persoonlijke groei van mensen door hen werk te bieden. Ze beheren het groen in diverse wijken van Helmond en zijn daarnaast actief in de aanleg en het onderhoud van diverse groenvoorzieningen in de regio.

Details Inloopavond:

- Datum: Donderdag 26 Oktober 2023

- Locatie: Gemeenschapshuis de Loop, Peeleik 7, Helmond

- Tijd: 18.00 – 20.00 uur

Ze hopen op een goede opkomst en een informatieve avond voor alle betrokkenen.

Bron: Gemeente Helmond