Afbeelding
IVN Helmond

Seniorenwandeling IVN natuur & cultuur

Natuur

HELMOND/DEURNE Op woensdag 27 september organiseert de Werkgroep Seniorenwandelingen van IVN Helmond een wandeling rond het Buntven en door het Deurnese Zandbos. Er wordt gestart om 10.00 uur onder leiding van IVN-gids Anne Regts en de wandeling zal ongeveer 1,5 tot maximaal 2 uur duren. We lopen rond het Buntven en door het Zandbos.

Het Zandbos heeft zich de laatste decennia van een saai productiebos met voornamelijk dennen ontwikkeld tot een gevarieerd, gemengd bos. Er is flink gedund waardoor het bos op veel plekken meer open is geworden en er ruimte is ontstaan voor een gevarieerde bodemflora. Op diverse plekken zijn naaldbomen door stormen geveld. Het dode hout wordt niet opgeruimd, maar zorgt voor nieuwe dynamiek in het ecosysteem van het bos.

De wandeling slingert door het bos over smalle, kronkelige paadjes, langs brede lanen en langs de oevers van het Buntven. Loop mee, geniet van de buitenlucht, de herfstkleuren, de paddenstoelen en de geuren van het bos. De lengte van de route is circa 4 km. De route hebben we in de hand, niet het weer! Maar wie zou zich daardoor tegen laten houden; elk weertype leent zich uitstekend voor een stevige boswandeling. En elk weertype heeft zijn eigen charme en levert andere beelden op, of er nu op dat moment een behaaglijk zonnetje schijnt, het onstuimig waait, of mogelijk zelfs somber weer met mist en nevelflarden; eind september is het allemaal mogelijk.

Startpunt en parkeren: Volg de parallelweg voorbij de parkeerplaats van kwekerij ‘Het Plantenpark’ aan de Raktseweg 2, 5752 RV Deurne. Deelname aan de wandeling is gratis. Opgave vooraf is niet noodzakelijk. Men hoeft geen lid te zijn van het IVN om mee te kunnen doen. Er wordt rekening gehouden met weersomstandigheden; bij ernstige twijfel of de wandeling wel of niet doorgaat, bel eventueel 06 – 20 09 15 34. De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

IVN Helmond organiseert maandelijks een seniorenwandeling waaraan iedereen mag deelnemen. De ene maand in een wijk of het buitengebied van Helmond, in de andere maand in een van de gemeenten in de regio. In september is iedereen welkom in Deurne, vlakbij de oostelijke gemeentegrens van Helmond.

Even op een rijtje:

Woensdag 27 september wandeling Buntven/Zandbos, 10.00 - 12.00 uur

Start: Parallelweg Buntven

Gratis deelname

Afbeelding
Afbeelding