De tijgerspin
De tijgerspin IVN Helmond

Publiekswandeling Molenheide

Natuur

STIPHOUT/LIESHOUT Op zondag 3 september om 14:00 uur houdt IVN Helmond een wandeling in de Stiphoutse Bossen. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

De wandeling wordt gehouden in het Laarbeekse deel van de Stiphoutse Bossen, de Molenheide. De pittige wandeling gaat vanaf de Schapengracht, een smeltwaterdalven uit de laatste ijstijd, via smalle bospaden over de stuifduinen. Onderweg vinden we bij het Roekven enkele bijzondere planten, zoals de kleine zonnedauw en de klokjesgentiaan. Rondom dat ven zullen we ook zeker de tijgerspin vinden. Deze grote spin treffen we als gevolg van het opwarmende klimaat steeds meer in ons land aan. Het landschap van de Molenheide is heuvelachtig. Het is een bos op dekzandruggen en stuifduinen. Opmerkelijke elementen in het landschap zijn de schietberg, de Duveltjesberg en de vele grillige dennen. 

Het startpunt van de wandeling is voorbij Nachtegaallaan 10, 5737 SB Lieshout. Vervolgens linksaf de Kievitlaan op. Verzamelpunt is na 250 meter, ter hoogte van de groene toegangspoort naar de akker. De wandeling heeft een lengte van ruim 4 km en duurt circa 2 uur. De route is niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn.

Nadere inlichtingen bij co√∂rdinator natuurgidsen Anne Regts: 

wandelen.ivn.helmond@gmail.com. Algemene informatie over het IVN kun je vinden op www.ivn.nl/helmond.

De Schapengracht