Cor Speek heeft al heel wat mooie opnames gemaakt in de natuur.
Cor Speek heeft al heel wat mooie opnames gemaakt in de natuur. Cor Speek

Natuurfilm ‘ Natuur in Limburg’ bij IVN Helmond

Natuur

HELMOND-WEST Op donderdag 14 september 2023 start het nieuwe lezingenseizoen van IVN Helmond. Ditmaal niet met een lezing maar met een natuurfilm van Cor Speek. De heer Speek is een enthousiast amateurfilmer en natuurkenner. Hij houdt zich al jaren bezig met het maken en vertonen van prachtige natuurfilms, zoals ‘De vlucht van de kraanvogels’ en ‘De Grote Peel’. Speek is sinds zijn jeugd gefascineerd door de natuur en dat is te zien aan de diversiteit van zijn filmmateriaal.

De avond start om 20.00 uur met zijn nieuwe film ‘Natuur in Limburg’. Bij Limburg denkt men misschien al snel aan het heuvellandschap met fantastische wandel- en fietspaden. Maar Limburg is veelzijdiger dan dat: met vennen, bossen, heidegebieden, zandvlaktes en on-Nederlandse heuvels is er voor ieder wat te zien. Zelfs kraanvogels en edelherten! Door de eeuwen heen ontwikkelde het Limburgs landschap en de Limburgse natuur zich tot een hoog gewaardeerd gebied met grote natuurwaarden. Een landschap waarin de mens duidelijk de hand heeft gehad. De natuurgebieden zijn groter geworden en ingericht. Het water en de lucht zijn schoner. In alle delen van Limburg zijn bijzondere planten, bloemen, insecten, reptielen, vogels en zoogdieren aangetroffen. Cor Speek heeft dit met veel liefde voor de natuur in beeld gebracht, met live geluid en ingesproken tekst. Alle seizoenen komen aan bod. 

Na de pauze worden er een paar korte natuurfilmpjes vertoond over onder andere vlinders en een wat langere over de herfst.

Locatie: de kantine van Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85.

Entree is 2 euro p.p., pinnen is mogelijk!

Afbeelding