De bomenfietsroute gaat onder andere langs bijzondere, monumentale bomen F IVN Helmond
De bomenfietsroute gaat onder andere langs bijzondere, monumentale bomen F IVN Helmond IVN Helmond

Bomenfietstocht IVN Helmond

Natuur

HELMOND Op zondag 16 juli organiseert de Bomenwerkgroep van IVN Helmond een fietstocht langs bijzondere bomen en bosschages in Helmondse wijken en het buitengebied. Iedereen is vanaf 12.00 uur van harte welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Je hoeft geen lid te zijn van het IVN om mee te trappen.

De bomenfietsroute werd samengesteld ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van IVN Helmond in 2022. Op tweede paasdag vorig jaar vond dan ook de primeur plaats. Met een enthousiast gezelschap fietsers werd de eerste helft van de meer dan 50 km lange fietstocht afgelegd. Op 16 juli volgt in feite het tweede gedeelte. Er wordt gestart op de Goorsebaan 16, 5706 LG Helmond (Jurrius Fruit) om 12.00 uur en de fietstocht zal zeker niet later eindigen dan 17.00 uur.

Uiteraard gaat de bomenfietstocht langs heel veel bijzondere plekjes natuur en groen in Helmond, maar er zal niet op alle bijzondere locaties halt gehouden kunnen worden. Wel natuurlijk bij diverse heel markante en monumentale bomen. 

De route is met behulp van de IVN Routes-app te downloaden op de telefoon. Op de website van het IVN in Helmond (www.ivn.nl/afdeling/helmond) staat onder ‘Activiteiten’ informatie en kan men zich ook inschrijven voor de fietstocht. Aanmelden kan ook via het mailadres jassana56@hotmail.com of telefoonnummer 06 – 41 12 56 62. Er is een maximum van 17 deelnemers gesteld.

De bomenfietstocht gaat op 16 juli altijd door, tenzij bij veel regen, onweer of storm. Om vast een tipje van de sluier van de route op te lichten: vorig jaar werd circa de eerste helft van de route afgelegd (Noord- en Oost-Helmond). Nu zullen de fietsers de natuur, bomen en groen beleven in met name het zuidelijke en westelijke deel van de stad (onder andere Mierlo-Hout en Stiphout). Graag tot ziens op zondag 16 juli aanstaande.

Even op een rijtje:

Zondag 16 juli

12.00 – max. 17.00 uur

Start: Jurrius Fruit, Goorsebaan 16

Gratis deelname

De bomenfietsroute gaat onder andere langs bijzondere, monumentale bomen F IVN Helmond