Afbeelding
Peter Vermeulen

Nieuwe pop-up galerie in Helmond: MOVE37

Kunst en Cultuur

HELMOND Deze maand opent in het centrum van Helmond pop-up galerie MOVE37 haar deuren. Galeriehouder en kunstenaar Derk Alting Siberg over zijn nieuwe project: “Het idee is ontstaan omdat ik werk van andere kunstenaars zichtbaar wil maken. Dit doe ik al eens per jaar met de door mij georganiseerde BLITZ Art Route. Maar waarom kan dat niet het hele jaar door, dacht ik. En waar kan dit mooier dan in mijn eigen atelier in een leegstaand pand in hartje centrum. Dit voormalige winkelpand heb ik in beheer gekregen via de organisatie VOLOP. Zij willen de leegstand minimaliseren door tijdelijk een andere invulling te geven aan het pand. Een prachtig initiatief waar ik volop gebruik van maak. Het is mijn bedoeling om elke maand een andere kunstenaar haar/zijn werk bij mij te laten exposeren. Op deze manier wordt het nog wat levendiger in de Kerkstraat, kunstenaars krijgen meer zichtbaarheid en het pand is van binnen te bekijken, dat is ideaal voor de pandeigenaar. Wil je ook een keer exposeren? Loop dan binnen. Mijn pop-up galerie MOVE 37 zit aan de Kerkstraat 37 in Helmond.”

De eerste exposant is de Helmondse kunstenaar Peter Vermeulen. Hij zal zijn werk van de afgelopen jaren tonen via deze overzichtstentoonstelling met fotografisch werk, digitale collages en assemblages. Zijn uitgangspunt bij deze disciplines is het hergebruiken van bestaande materialen zoals eigen oud beeldmateriaal, alledaagse tweedehandse banale voorwerpen uit kringloop en bouw- sloop- en verpakkingsmaterialen. De werken verwijzen naar maatschappij, religie, politiek, mythologie etc.

De expositie loopt van 13 januari tot en met 4 februari en is op de zaterdagen en zondagen te bezoeken van 13 tot 17 uur. Op zondag is de kunstenaar zelf aanwezig. Op vrijdag 12 januari is er een informele opening van 18 tot 21 uur.

Afbeelding