Het bekende album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band
Het bekende album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band Lokaal42

Dick Hermsen - Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Kunst en Cultuur

CENTRUM Tijdens de 97e editie van Kunstlokaal42, op woensdag 20 december, zoomt musicoloog en Beatleskenner Dick Hermsen in op één van de meest legendarische albums uit de popgeschiedenis: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles. 

In december 2022 vertelde hij in Lokaal42 al het algemene verhaal van The Beatles. Op woensdag 20 december 2023 vertelt hij het verhaal van, en ontleedt hij het achtste album van The Beatles: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Dit op speciaal verzoek vanuit het publiek vorig jaar.

In de geschiedenis van de popmuziek is er geen band geweest die zo bepalend is geweest als The Beatles. The Beatles is een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De groep was actief van 1962 tot 1970. 

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band is het achtste album van The Beatles dat verscheen, en kwam uit in mei 1967. Critici prezen het album vanwege zijn innovaties onder andere op het gebied van songwriting en productie. Sgt. Pepper is een vroeg conceptalbum dat vernieuwend was op het vlak van sound, vorm van de nummers en psychedelische elementen in de muziek. Ook een noviteit, de platenhoes was heel bijzonder in ontwerp: The Beatles poseren voor een tableau van beroemdheden en historische figuren. Het album had een onmiddellijke impact op alle generaties en werd geassocieerd met talloze toetsstenen van de jeugdcultuur van die tijd, zoals mode, drugs, mystiek en een gevoel van optimisme en empowerment.

Het belooft woensdag 20 december wederom een boeiende avond te worden. Uiteraard is er na afloop ruimte voor vragen en discussie. 

Nieuwe rubriek: het biermoment

Op het eind van de avond zal Jurr Buijinck, uitbater van Lokaal42 en groot bierkenner, ons iets vertellen over een nieuw bier in het assortiment, al dan niet passend bij het seizoen of onderwerp. Uiteraard kunt u het betreffende biertje na afloop drinken.

Het discours moet doorgaan …

Kunstlokaal42 is een activiteit van Lokaal42, gelegen aan de Markt in Helmond. De doelstelling van Kunstlokaal42 is het bevorderen en in standhouden van het discours op het gebied van de kunst en cultuur in Helmond. De avonden zijn bedoeld voor alle (in kunst) geïnteresseerden, nieuwsgierigen, amateur- en professionele kunstenaars, en verder iedereen die gewoon een interessante en/of boeiende avond wil meemaken. De avonden beginnen om 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop van het officiële gedeelte kan het samenzijn in een gezellige sfeer worden voortgezet tot in de kleine uurtjes.