Afbeelding
Team Goeikes

‘Hoogvliegers’ gezocht voor vierde editie fotofestival Goeikes

Kunst en Cultuur

HELMOND Stichting Goeikes zoekt 10 gepassioneerde (amateur)fotografen voor haar 4e fotofestival met als thema Hoogvliegers. Fotografen kunnen zich tot en met 12 november kosteloos aanmelden via de website goeikes.nl.

Thema

Na thema’s als Helmonders in Beeld, Lucas Gassel en Achter de Schermen heeft Goeikes voor deze editie gekozen voor het thema Hoogvliegers. En dat mag breed worden opgevat. Zo zijn projecten welkom die zich focussen op de letterlijke hoogvliegers uit de natuur, maar ook de figuurlijke hoogvlieger is welkom. Zo is er voor elke fotograaf wat wils: van portret tot architectuur en van dronefotografie tot documentair.

Fotografen gezocht

Goeikes zet zich in om fotografie op een laagdrempelige manier beschikbaar te maken voor iedereen. Zij geloven dat iedereen een goede foto kan maken. Daarom zoeken zij in eerste instantie 10 fotografen die tijdens een gratis coachingstraject in 2024 tot een mooie fotoserie komen. Het traject wordt begeleid door Bram Verhees (docent en fotograaf) en Tahné Kleijn (fotograaf en oprichter/voorzitter van Stichting Goeikes). 

Fotografen die zich aan willen melden sturen, naast een aantal voorbeeldfoto’s, een projectplan in via goeikes.nl. In dit projectplan wordt in het kort uitgelegd wat hij/zij wil fotograferen binnen het thema hoogvliegers en hoe dit zich tot het thema verhoudt. Uit alle aanmeldingen wordt door een professionele jury een selectie gemaakt. Deze selectie wordt uiterlijk 10 december bekendgemaakt. 

Het festival

Het festival Hoogvliegers is van 11 april tot en met 25 mei 2025 te zien in het centrum van Helmond. Naast de 10 fotografen die in 2024 aan hun eigen project werken, zoekt de stichting opnieuw de samenwerking met bijzondere doelgroepen (bij de vorige editie waren dat 80+’ers, basisschoolleerlingen en Oekraïense vluchtelingen), professionele fotografen én fotografiestudenten. In totaal zullen er tussen de 20 en 30 fotoseries te zien zijn op een gratis toegankelijke tentoonstelling in de buitenlucht. Tijdens die tentoonstelling organiseert Goeikes ook diverse workshops en lezingen.

Hoogvliegers wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Noord-Brabant, Gemeente Helmond en het Coöperatiefonds van de Rabobank.