Nieuwe expositie in ‘t Huis van de Liefhebber

Kunst en Cultuur

CENTRUM Na een succesvolle start in september is ‘t Huis van de Liefhebber al toe aan de tweede expositie. Tot en met 29 oktober zijn werken te zien van Robin Heller, Wout Hertogs en Piet van der Vleuten.

Het schilder- en tekentalent Robin Heller is in Helmond geen onbekende meer. Hij heeft al vaker geëxposeerd. Hij laat in ‘t Huis van de Liefhebber schilderijen zien, maar ook keramische beelden en klokjes. Daarnaast wordt werk getoond van Piet van der Vleuten, een echte Helmonder, schilder én muzikant. Hij uit zijn verbeelding in abstracte en fantasievolle schilderijen, voornamelijk in acrylverf. Tenslotte hangen er landschappen van Wout Hertogs (1937 – 2022), een autodidact die zijn geliefde Bundertjes en Strabrechtse Heide vaak als onderwerp voor zijn schilderijen nam. Het zijn landschappen die met veel liefde, geduld en oog voor detail zijn vastgelegd in olieverf en op tekening.

Zoeken naar de eigen identiteit en de vraag hoe je met je eigen binnenwereld kunt overleven in de buitenwereld, is een rode draad in deze tentoonstelling. Het beleven van kunst in al zijn facetten geeft een sterk gevoel van zingeving en verbinding, zowel voor de makers van de kunst als voor het publiek en de liefhebber. ’t Huis van de Liefhebber wil al die facetten aan bod laten komen. Daarom is er tijdens de duur van expositie een extra activiteit: op vrijdag 20 oktober treedt vanaf 16.00 uur het muziekgezelschap ‘Mannen met baarden’ op met Amerikaanse roots-muziek. Op zondag 22 oktober verzorgt Teresa van de Ven een lezing over moraalfilosoof Dante Alighieri, aanvang 14.00 uur.

Beide programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk. Voor de aanwezigheid bij de lezing dient u zich wel aan te melden via thuisvandeliefhebber@gmail.com.

Wij zijn open op donderdag, vrijdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. ‘t Huis van de Liefhebber is te vinden aan de Watermolenwal 16 in Helmond, achter het oude postkantoor, naast de culturele broedplek.