De cast van 'Extra hulp op de eerste hulp'
De cast van 'Extra hulp op de eerste hulp' Houtse Toneelgroep

Houtse Toneelgroep zorgt dit najaar voor lachvitamines in klucht Extra Hulp op de Eerste Hulp

Kunst en Cultuur

Is er een dokter in de zaal? Die vraag kan dit najaar bevestigend beantwoord worden, want dan speelt de Houtse Toneelgroep, onder regie van Lex Heldens, de doldwaze klucht ‘Extra Hulp op de Eerste Hulp’, geschreven door Henk Roede. 

Op 13, 14 en 15 oktober 2023 zet het zorgpersoneel van regionaal ‘Medisch Centrum De Geseldonk’ de boel op stelten. Het komische stuk speelt zich af in de wachtruimte van dit regionale ziekenhuisje. Dokter Hogebaum gaat met zwangerschapsverlof. En dat werd ook wel tijd, want door haar zwangerschapsdementie is ze ontzettend verstrooid en vergeetachtig geworden. Voor het zover is, dient ze nog wel eerst even haar opvolger in te werken. Dan komt Joep van het uitzendbureau langs voor de schoonmaakwerkzaamheden. Echter ziet dokter Hogebaum hem per ongeluk voor haar opvolger aan, wat tot bizarre situaties leidt. Maar waar is de echte nieuwe dokter en wat voor bezoekers en patiënten komen er verder allemaal langs? Zo is er hypochonder Nelleke, die werkelijk alle kwaaltjes schijnt te hebben, die er maar bestaan en meldt de sensuele Rebecca Bloom zich regelmatig in de hoop een welgestelde dokter aan de haak te slaan. Ook komt Rian Buikstra langs met een spoedgevalletje, maar is dat de enige reden waarvoor zij langskomt? Gelukkig beschikt het medisch centrum over het kordate hoofd van de verpleging Dorien en verpleegkundige Amy, die alles in goede banen leiden. Of toch niet? Zijn zij door de regels van directeur Van Wal in de loop der jaren wellicht toch wat minder gemotiveerd geraakt? 

Lachen is gezond, dus op doktersadvies raden wij u onze voorstellingen op 13, 14 en 15 oktober dan ook ten zeerste aan! Reserveer uw ‘recept’ hiervoor snel online via onze website. 

Informatie

Vrijdag 13 oktober 2023 om 20.00 uur

Zaterdag 14 oktober 2023 om 20.00 uur

Zondag 15 oktober 2023 om 14.00 uur

Wijkhuis de Geseldonk, Cederhoutstraat 44, Helmond

Meer informatie en het reserveren van tickets via www.houtsetoneelgroep.nl of via WhatsApp/SMS: 06 - 12 89 57 27.

Afbeelding